Musorujsag
Élő Eredmények

Gyárfás: „Én nem fogadom el az ő lemondását”

M4 Sport/telesport.hu
A Magyar Úszó Szövetség elnöke, Gyárfás Tamás az M4 Sporton reagált Kiss László szövetségi kapitány lemondására. Az interjú szövegét módosítások nélkül tettük közzé.

„Én nem fogadom el az Ő lemondását” – kezdte Gyárfás Tamás. – „Pechemre, illetve ebből látszik milyen okos, helyén van az esze. Mondtam, hogy „szó sem lehet róla”,azt mondja az „MTI-vel már beszéltem”,mondom „miért nem velem előbb.” Azt mondta „azért, mert akkor lebeszélsz.” És Ő eltökélt és ebből elege van, mert bár állítom, hogy életerős, állítom, hogy tele van vitalitással, borzasztó tudással rendelkezik és hasznunkra van, tehát szükség van rá, de Ő azt mondta, hogy ez neki nem kell. Tehát Ő nem tudom…hat évtizede ennek szenteli az életét, ezzel ébred és fekszik és akkor az történik Vele ami, az számára elfogadhatatlan. És akkor köszöni. És akkor én mondtam neki, hogy „ne viccelj, és akkor Ő azt mondta, hogy leteszi a telefont…Mondtam „ne csináld”. De tőle ilyen megtört, keserű, fájdalmas hangot még nem hallottam, és hát ez borzasztó. Akkor abban maradtunk, hogy hétfőn beszélünk. Addig most bezárkózik. Megértem, csak el nem fogadom, amit tett. Nem volt sok lehetőségem mivel érvelni, hogy mivel fogok, majd töröm a fejem, de minden ötletet szívesen várok. Ha most kellene mondanom, azt mondanám „Laci, Rád szükség van.” És igazat mondok. Ezeket a sikereket Te alapoztad meg, akkor vidd végig. Erre mondja Ő „ezeket a sikereket én már végig vittem megannyiszor, ne mondjam a névsort, mert már mindenki előtt ismert.” De hát ezt lehet tetézni és meg is tette, miért ne folytatná?!Én még Budapesten is számítok rá, tehát nemkorfüggő, hogy valaki mit tud. Kis László mondja azt, hogy igen. Ne, mondjuk azt, hogy ne! A gondolata is döbbenetes számomra. Mert nem tudom elképzelni, hogy bárki ezt akarná.

Deák Horváth Péter: – Hogyan lehet ezt összefésülni? Van-e valamilyen kölcsönös ultimátum egymással kapcsolatban? Vagy inkább a megegyezés pontjait kellene keresni?

Gyárfás Tamás: -Hazudnék ha azt mondanám, hogy most Önnel beszélek először, mert én ezt már elmondtam, ismétlem magam, hogy én változatlanul hívom Kiss Lászlót, még inkább Hoszzú Katinkát, Őt már korábban kezdtem el hívogatni. Laci mondott legalább időpontot, hétfőn szót is vált velem, én hiszem azt, hogy Katinkával még korábban tudunk beszélni. A legjobb az lenne, ha hárman együtt mennénk el hozzá és mondanánk, hogy: „ Laci bácsi nem ezt akartam”, és megpuszilná. Szerintem ez lenne a legjobb gyógyír, tehát én most nem sugallok semmit, csak óhajtó mondatot fogalmazok meg.És rögtönzök, lehet, hogy van még ennél is jobb, azt nem tudom elképzelni, hogy az a csodálatos úszó ne akarná segíteni a megoldást. És akkor legyen olyan kamera, amit akar, meg Tőlem a legnagyobb szobát megkapja, meg olyan szoftvert meg bármit, de azt mondtam, hogy nem, nem beszélek róla, aztán most mégis beleesek ebbe a hibába. Tehát ez pozitív, hogy béke legyen és nyugalom, mert ez a záloga annak, és talán ez a megoldása, de ez nem is rossz ötlet, ha együtt mennénk el. Talán akkor még vasárnap is fogad hétfő előtt.

 

További tartalmak