Musorujsag
Élő Eredmények

Gyárfást szíven ütötte Kiss László döntése

MTI
Gyárfás Tamás szerint a magyar úszósportnak szüksége van Hosszú Katinkára és Kiss Lászlóra is.

A hazai sportági szövetség (MÚSZ) elnöke azután beszélt erről csütörtökön az MTI-nek, hogy Kiss László lemondott szövetségi kapitányi tisztéről.

„Tizenkét perccel ezelőtt hívott fel Kiss László, és közölte, hogy lemond. Őszintén elmondta, hogy előttem már egy emberrel beszélt: az MTI munkatársával, akinek a bejelentést megtette. Arra a kérdésre, hogy miért nem engem hívott először, azt felelte: attól tartott, hogy netán meggyőzöm – márpedig neki ebből elege van. Fájdalmas, keserű volt a hangja” – nyilatkozta Gyárfás Tamás.

Gyárfás Tamás – MTI Fotó: Máthé Zoltán

A szövetség elnöke Kiss Lászlónak elmondta, nem nyugszik bele a szakember döntésébe, hiszen változatlanul szövetségi kapitánynak tartja, egyszersmind a világ legjobb edzőjének, aki mindenkor sikerre vezette a magyar úszósportot, és példátlan eredményekkel büszkélkedhet. Szükség van rá, nem fordíthat azoknak hátat, akikhez tartozik – jelentette ki a MÚSZ első embere.

Arra a kérdésre, hogy panaszkodott-e Kiss László Hosszú Katinkára, Gyárfás Tamás azt mondta: szerdán Hosszú Katinka úgy fejezte be a sajtótájékoztatóját, hogy a részéről lezárta a kritikai megnyilatkozásokat, „és ezt én is követni kívánom. Kizárólag a megoldás foglalkoztat, reggel úgy ébredtem, hogy a vitákból elég, azonnal hívtam is Katinkát, hogy keressük a megoldást, akkor nem értem el”.

Gyárfás úgy folytatta, hogy „később számos médium hívott, és éppen az RTL munkatársával beszéltem, amikor láttam a telefonomon, hogy Katinka keres – azonnal elbúcsúztam a riportertől, de mire átvettem a hívást, az megszakadt. Utána rögtön visszahívtam, de ekkor már nem vette fel a telefont. Változatlanul eltökélt vagyok, hogy összhangba kerüljünk vele. Ezt követően érkezett Kiss László telefonja, ami, mit tagadjam, szíven ütött.”

A megoldásra vonatkozó felvetésre az elnök kijelentette: „immár két embert kell úgymond visszahódítanunk, hívom Katinkát és hívom Kiss Lászlót, mindkettőre szükség van. Tehát nem vagy Katinkára vagy Kiss Lászlóra, hanem Katinkára és Kiss Lászlóra”.

További tartalmak