Musorujsag
Élő Eredmények

A Magyar Edzők Társasága kiáll Kiss László mellett

MTI
Magyar Edzők Társasága (MET) kiáll Kiss László, az úszók csütörtökön lemondott szövetségi kapitánya mellett.

A MET pénteki tájékoztatása szerint megdöbbenéssel értesült Kiss László lemondási szándékáról Hosszú Katinka sajtótájékoztatóját követően.

„Hangsúlyozni kívánjuk, hogy a szakmai munka és eredményesség tekintetében a versenyző és edzője tevékenységét nagyra becsüljük. Mint az edzők érdekvédelmi szervezete azonban elfogadhatatlannak tartjuk, hogy egy jelentős állami forrásokkal támogatott versenyző és edzője a vitás kérdések tisztázása céljából a média nyilvánossága előtt visszautasítsa a szövetségi kapitány közeledését, tárgyalási szándékát” – olvasható az állásfoglalásban.

Kiss László szövetségi kapitány nyilatkozik Hosszú Katinka sajtótájékoztatója után 2016. január 6-án. MTI Fotó: Soós Lajos Kiss László szövetségi kapitány nyilatkozik Hosszú Katinka sajtótájékoztatója után 2016. január 6-án. MTI Fotó: Soós Lajos

A MET hangsúlyozta, függetlenül attól, hogy a vitában kinek van igaza, ez a magatartás a sportágat hosszú ideje sikerről sikerre vezető szövetségi kapitánnyal szemben megengedhetetlen.

„Ha ez a magatartás más sportágakban, más versenyzőknél is gyakorlattá válna, az megítélésünk szerint végzetesen veszélyeztetné a felelősen dolgozó edzők, szövetségi kapitányok szakmai tekintélyét és ezen keresztül az olimpiai felkészülést is” – vélekedett az érdekvédelmi szervezet.

A világ- és Európa-bajnok Hosszú Katinka először karácsony előtt tartott sajtótájékoztatót, amelyen kifejtette, hogy elégedetlen a Magyar Úszó Szövetség teljesítményével és hozzáállásával. Kritikáit szerdán, ugyancsak sajtótájékoztatón megismételte, egyben kijelentette: nem fogadja el azt a szerződést, amelyet a szövetség ajánlott számára decemberben. A szerdai sajtóeseményre Kiss László is elment, ám utána hiába próbált beszélni az úszóval, Hosszú elhagyta a helyiséget. A kapitány az ügy folyományaként csütörtökön lemondott posztjáról.

További tartalmak