Musorujsag
Élő Eredmények

Folytatódó átalakulás: Új vezetők a Lotus/Renault élén

Motorsport
A gyári Renault idei visszatérése jegyében folytatódik az átalakulás Enstone-ban: a volt Lotus-csapat élére máris új emberek kerültek.
Renault (Fotó:  Charniaux / xpb.cc) Renault (Fotó: Charniaux / xpb.cc)

A francia gyártó még múlt decemberben jelentette be, hogy felvásárolja az addig a Genii Capital által tulajdonolt Lotus-csapatot. Az adásvételt december 18-án ütötték nyélbe – s ettől a naptól új vezetőket is kineveztek a vállalat élére. Az adminisztráció elhúzódásával azonban ez a gyakorlatban csak most vált hivatalossá.

A személycserék keretében távozott az eddigi résztulajdonos, Eric Lux, valamint a csapat egyik befektetője, Andrew Ruhan is. Helyükre Cyril Abiteboul, valamint Thierry Cognet került. Az enstone-i csapat ezzel egy időben mostantól 90%-ban az angliai székhelyű Grigny Ltd. tulajdonába került, amelynek 2014 júliusa óta a Renault sportprogramját vezető Abiteboul az igazgatója, s amely egyébként a Renault leányvállalata. A fennmaradó 10% továbbra is a Genii/Gravity cég birtokában maradt, melynek többségi tulajdonosa, Gérard Lopez a korábbi pletykák szerint továbbra is érintett lesz az istálló életében.

A Lotus nemrég közösségi oldalán egy rövidke videót tett közzé, melyből kiderült, enstone-i gyárukban már leszedték a Lotus-logókat – a Renault új hivatalos csapatnevéről azonban egyelőre ugyanúgy nem érkezett hivatalos hír, ahogyan az istálló autójának új színéről sem. Utóbbi kapcsán egy viszont biztosra vehető: az arany-fekete kombinációt valószínűleg a hagyományos Renault-sárga váltja majd. A csapat átalakulásáról a Renault februárra ígért részletes tájékoztatást.

További tartalmak