Musorujsag
Élő Eredmények

Van-e félnivalója Maldonadónak? A Renault is reagált a pletykákra

BBC
Hiába a biztosnak tűnő szerződés, így is veszélyben lehet Pastor Maldonado ülése – adta hírül több médium is. A Renault is reagált a pletykákra.
Pastor Maldonado (Fotó: Photo4 / XPB Images) Pastor Maldonado (Fotó: Photo4 / XPB Images)

Az egyszeres futamgyőztes versenyző még az előző év szeptemberében kapott új szerződést a Lotustól, és bár már korábban is lehetett hallani pletykákat arról, hogy helyzete a Renault érkezésével nem száz százalékig biztos, az istálló hangsúlyozta, nem kell féltenie helyét. A Telegraph ugyanakkor kedden arról számolt be, hogy Kevin Magnussen a múlt héten látogatást tett Enstone-ban, s még az sem kizárható, hogy elsősorban nem a tartalékversenyzői szerepkörről, sokkal inkább egy állandó versenyzői státuszról egyeztettek.

A BBC a Renault-nál is érdeklődött ez ügyben, ám szóvivőjük azt mondta, továbbra is a Pastor Maldonado, Jolyon Palmer párossal tervezik 2016-ot. „Ez jelenleg csak puszta találgatás. Szerződésben állunk Pastorral. Ez a jelenlegi helyzet” – fogalmazott. „Ki tudja, mi történik Ausztráliáig, de jelenleg Pastorral és Jolyonnal tervezünk.”

Maldonado helyzetét e szavak alapján sem lehetne betonbiztosnak nevezni, ám a brit portál szerint talán nem is véletlen ez a bizonytalanság. Források szerint Maldonado helyzetét az nehezítette meg, hogy főtámogatója, a PDVSA késik a csapatnak járó támogatás kifizetésével. A venezuelai állami olajcég becslések szerint évi 50 millió dollárral támogatja versenyzője csapatát – s ez az összeg komoly részét képezi a gyári újjáalakuláson keresztülmenő Renault idei költségvetésének. A BBC ezért fölvetette, a franciák akár szándékosan is kiszivárogtathattak híreket a Magnussennel folytatott tárgyalásokról, hogy ezzel gyakoroljanak nyomást a PDVSA-ra…

További tartalmak