Musorujsag
Élő Eredmények

Todt: Fájó így látni Schumachert

ESPN, Motorsport
A korábbi csapatfőnök, Jean Todt elismeri, rendkívül fájó számára mostani állapotában látni egykori versenyzőjét, Michael Schumachert.
Michael Schumacher és Jean Todt 2007-ben (Fotó:  Davenport / xpb.cc) Michael Schumacher és Jean Todt 2007-ben (Fotó: Davenport / xpb.cc)

Az FIA elnöke és a hétszeres világbajnok 1996 és 2006 között dolgozott együtt a Ferrarinál, amellyel öt világbajnoki címet nyertek együtt. Michael Schumacher 2013 decemberének végén szenvedett súlyos síbalesetet, jelenleg svájci otthonában ápolják, ahol Jean Todt is gyakran meglátogatja őt.

A francia egy pénteki sajtóbeszélgetése során elárulta, családját igencsak megviselte az elmúlt pár esztendő: amellett, ami Schumacherrel történt, a fia, Nicolas által menedzselt Jules Bianchi is életét veszítette a 2014-es Japán Nagydíjon történt balesete következtében.

„Nem hasonlítanám össze a kettőt. Jules-t a fiam révén ismertem meg, aki a menedzsere volt. Borzalmas elveszíteni valakit egy balesetben” – nyilatkozta. „Michaellel más a helyzet, mert ő mintha a családtagom lett volna. És ha valakire családtagként tekintesz, ha ennyire közel áll hozzád, amikor megsérül, az fájó, ilyenkor mellette a helyed. Egyébként véletlenül ma este is meglátogatom őt” – nyilatkozta az FIA-elnök, aki a héten a Ferenc pápánál tett látogatása során az egyházfőt is arra kérte, mondjon el egy imát barátjáért.

További tartalmak