Musorujsag
Élő Eredmények

A McLarennél kísértett a múlt

Crash
A Honda erőforrásának meghibásodása miatt ért véget a tervezettnél korábban a franciaországi gumiteszt első napja a McLaren számára – árulta el az alakulat tesztversenyzője, Stoffel Vandoorne. A csapat mindenképpen kicserélte volna a ma használt egységet.
Stoffel Vandoorne (Fotó: xpbimages.com) Stoffel Vandoorne (Fotó: xpbimages.com)

A Red Bull és a Ferrari mellett a nagy múltú brit alakulat utazott Franciaországba, ahol a csonka mezőny a Pirelli esős abroncsait teszteli. A résztvevők mind 2015-ös versenygépeiket és erőforrásaikat használták, a programot azonban csak ketten teljesítették, a McLarennek ugyanis egy műszaki hiba miatt idő előtt be kellett fejeznie a körözgetést.

A hiba egy kicsit sem volt ismeretlen az istálló számára: a kilométereket addig szorgosan gyűjtögető Vandoorne-nak a Honda-erőforrás meghibásodása miatt kellett félreállnia a délutáni órákban. Franciaországban tehát egy, a 2015-ös évre jellemző probléma nehezítette a csapat dolgát, melynek tavaly számtalanszor meggyűlt a baja a japánok hajtóegységével.

„Motorhibánk volt, ami véget is vetett a mai tesztnapnak” – mondta a GP2 tavalyi bajnoka, miután visszatért a bokszba. „Egyébként az összes résztvevő a tavalyi erőforrásokat használja! Nem tudom, hány kilométert tett meg ez a motor korábban, de a teszt előtt már eldöntöttük, hogy este mindenképpen kicseréljük majd. A nap végén azonban tönkrement” – tette hozzá a fiatal belga, aki természetesen magáról a gyakorlásról és a Forma-1-es autóról is beszélt.

„Magabiztosnak éreztem magam (a volán mögött). A beállításokon nem változtattunk, mert a tavalyi autót használjuk, amit már nem akarunk fejleszteni és egyébként is, erre nem is lett volna lehetőségünk. Úgy teszteltünk, ahogyan Abu-Dzabiban. Megtankoltuk az autót és már készen is voltunk! Persze meghúztunk néhány csavart, hogy jobban érezzem magam, de a lényeg az volt, hogy megfelelőek legyenek az alapok, és stabil etapokkal segítsük a Pirellit” – zárta gondolatát.

Stoffel Vandoorne (Fotó: xpbimages.com) Stoffel Vandoorne (Fotó: xpbimages.com)

További tartalmak