Musorujsag
Élő Eredmények

Honda: Csak óvatosan a számokkal!

Sky Sports
Reagált a Honda a 2016-os erőforrásuk óriási teljesítményjavulásáról szóló hírekre. A japánok igyekeznek visszafogni a velük szemben támasztott elvárásokat.
McLaren Honda McLaren-Honda (Fotó: Charniaux / XPB Images)

A spanyol As a múlt hétvégénk arról számolt be, hogy információik szerint a Hondának sikerült megoldania az őket 2015-ben hátráltató ERS-problémákat, s ennek köszönhetően már az év első felében versenyképes lehet a csomagjuk a McLarennel. A lap azt írta, összesen 223 lóerős teljesítményjavuláson ment keresztül ezáltal a japánok hajtóegysége, mely amellett, hogy belső égésű motorja terén 70 lóerős lemaradásban volt a Mercedeshez képest, bizonyos időszakonként az ERS maximális 163 lóerőjéről is le kellett mondjon.

E pletyka időközben a Hondához is eljutott, ám ők nem erősítették meg azt. „A legutóbbi híradások óriási teljesítménynövekedést jósoltak a McLaren-Honda számára 2016-ban. Ezek a híradások nem megalapozottak és merőben spekulatívak. Arra kérjük a szurkolókat és a médiát, hogy ennek megfelelően is kezeljék őket” – nyilatkozta a Sky Sports megkeresésére a gyártó szóvivője.

Óvatosságuk nem véletlen: egy éve ilyenkor még dobogós reményeikről beszéltek, miközben a szezonjuk igazi szenvedéssé alakult. A szezon végén a japánok sportigazgatója, Arai Jaszuhisza azt ugyanakkor elismerte, az ERS-sel kapcsolatos problémák megoldása áll majd a figyelmük középpontjában, de azt is elárulta, a minimális méretre törekvésükön nem változtatnak. „Kitartunk a kompakt kialakítás mellett, de azzal tisztában vagyunk, hogy nagyobb turbó kell. A célunk, hogy mindent kisebbé tegyünk” – vetítette előre. Az említett spanyol lap szerint mindez annyit takar, hogy a nagyobb turbójuk számára, kevésbé jelentős alkatrészek lekicsinyítésével, valamint az ERS-hűtés áthelyezésével csináltak helyet a borítás alatt.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

223 plusz lóerő a McLarennek?
Spanyol forrás szerint komoly előrelépésre számíthat a McLaren a Honda új erőforrásától. A japánok számára mindez azonban még így sem jelenthet teljes fölzárkózást.
F1 Hírek
A McLaren még hónapokig várhat
Hiába nevezték ki versenycsapatuk ügyvezető igazgatójának a motorsport ezerarcú szakemberét, Jost Capitót, a McLarennek még hónapokat kell várnia a német munkába állására.
F1 Hírek