Musorujsag
Élő Eredmények

Irány a legjobb nyolc!

MTI
A spanyolok ellen a tisztes helytállás a célja, az ukránok legyőzésével viszont a legjobb nyolc közé szeretne kerülni a magyar futsalválogatott a kedden kezdődő belgrádi Európa-bajnokságon.

Tomas Rivera Amoros szövetségi kapitány csütörtökön az együttes sajtónyilvános edzését megelőzően beszélt terveiről, s elmondta: reméli, hogy csapatának sikerül visszavágnia Ukrajnának a decemberi világbajnoki selejtezőben elszenvedett vereségért.
„Felkészültebbek és tapasztaltabbak vagyunk, sőt két alapemberrel kiegészülve várjuk a mérkőzést” – tette hozzá a spanyol tréner.

Trencsényi János, a Berettyóújfalu játékosa elmondta, több alkalommal játszott már továbbjutást eldöntő mérkőzést az ukrán válogatott ellen, de ezeken nem sikerült győznie. Megjegyezte, esélyesebb, de nem verhetetlen az ukrán csapat. A magyarok jövő kedden a világranglista-vezető spanyolok ellen játsszák első csoportmérkőzésüket – itt a játékosoknak a tisztes helytállás a céljuk. „A jól sikerült felkészülés után abban bízunk, hogy az európai ranglista 5. a világranglista 8. helyén álló ukránok ellen győzni tudunk, ami a továbbjutásunkat jelentené” – fűzte hozzá a játékos.

Az Európa-bajnokságon 12 csapat négy darab hármas csoportban szerepel, az első két helyezett jut a legjobb nyolc közé.

További tartalmak