Musorujsag
Élő Eredmények

Partnert váltott Babos Tímea

MTI
Az Australian Open után Babos Tímea és a szlovén Katarina Srebotnik útjai elváltak, a magyar teniszező a jövőben a német Julia Görgesszel és a kazah Jaroszlava Svedovával indul párosban.

Babosék a melbourne-i Grand Slam-tornán a második fordulóban búcsúztak, a 22 esztendős magyar játékos szerint nem működött jól a kettősük Srebotnikkal.

„Ami nem működik, azt nem érdemes erőltetni. Nem passzolt össze a játékunk, és Katarinának nehézségei voltak azzal, hogy nem tudtunk együtt edzeni” – idézi a honlapja Babost, aki hozzátette: most fontosabb neki az egyéni játék, de párosban is jó társakkal vág neki a következő tornáknak. „Dubajban és Dohában Julia Görgesszel, míg Indian Wellsben és Miamiban Jaroszlava Svedovával indulok majd párosban” – olvasható a babostimea.hu-n.

Babos Tímea - fotó: MTI/EPA/AAP/Lukas Coch Babos Tímea – fotó: MTI/EPA/AAP/Lukas Coch

A 27 éves Görges a 25. helyen áll párosban a világranglistán, karrierje legjobbjaként 2013 augusztusában 20. volt. Karolina Pliskovával az elődöntőig jutott az idei Australian Openen, míg tavaly Anna-Lena Grönefeld oldalán került a legjobb négy közé a melbourne-i GS-tornán. Wimbledonban (2010, 2013, 2014) és a US Openen (2012) negyeddöntős szereplés az eddigi legjobbja.

A 28 éves Svedova jelenleg hatodik a páros világranglistán, karrierje legjobbjaként negyedik volt 2011 júniusában. Összesen öt Grand Slam-tornán volt döntős: 2010-ben veretlen maradt Wimbledonban és a US Openen, mindkétszer Vania King volt a társa, akivel egy évvel később újra a fináléig menetelt New Yorkban. Tavaly Casey Dellacqua oldalán döntőt játszott a Roland Garroson és a US Openen is. Babos és Svedova korábban játszott már együtt: a 2013-as taskenti WTA-versenyen magabiztosan, szettvesztés nélkül diadalmaskodtak.

További tartalmak