Musorujsag
Élő Eredmények

Magnussen már megállapodott a Renault-val

Motorsport, Motorsport-Total, Speedweek
Jól értesült források szerint már megköttetett az egyezség Kevin Magnussen és a Renault között – a franciák szerdán jelenthetik be a dán érkezését, és akkor mutatják be új csapatukat is.
Kevin Magnussen (Fotó: Xpbimages.com) Kevin Magnussen (Fotó: Xpbimages.com)

Most már valóban úgy tűnik, hogy Pastor Maldonado érvényes szerződése ellenére is ülés nélkül marad. Az Autosport a hét közepén megírta, a Renault és a PDVSA vezetői nem tudtak megállapodni a csapat szponzorációjáról, a venezuelainak el kell hagynia az enstone-i istállót, mely – Lotus néven – még a tavalyi szingapúri hétvégén jelentette be szerződéshosszabbítását az egyszeres futamgyőztessel. Az állami olajvállalatnak állítólag péntekig volt ideje arra, hogy kifizesse a versenyző szerepléséhez elengedhetetlen pénzeket, ám ezt nem tette meg.

Maldonado helyére a 2014-ben a McLarennél már egy szezont teljesítő Kevin Magnussen érkezhet. A dán BT című lap e pletykák kapcsán próbálta megszólaltatni a versenyző menedzserét, Riis Madsent, valamint édesapját, Jan Magnussent, ám egyikük sem állt rendelkezésükre. Hallgatásuk valószínűleg nem véletlen: a Motorsport biztos forrásokra hivatkozva állítja, Magnussen már megállapodott a gyári csapattal, azt azonban nem lehet tudni, ez puszta szándéknyilatkozat aláírását jelenti-e, vagy már a valódi kontraktusra is rákerültek a szignók.

Akárhogy is, a héten minden letisztul: a Renault gyári csapata szerdán tartja azt a sajtótájékoztatót Párizsban, amelyen hivatalosan is ismertetik struktúrájukat, új nevüket és arculatukat – valamint versenyzőfelállásukat. Az újonc Jolyon Palmer helye mindeközben biztosnak mondható a csapatnál.

Pastor Maldonado (Fotó: Batchelor / XPB Images) Pastor Maldonado (Fotó: Batchelor / XPB Images)

Új név, új festés

A Renault egyelőre új csapatnevét sem ismertette, a német Motorspor-Total azonban úgy tudja, abban egy új „partner” neve is szerepelni fog: vagy a Red Bull eddigi főtámogatójáé, az Infinitié, vagy az Alpine-é. Mindkét cég a Renault-családba tartozik, s a gyári visszatérés az ő népszerűsítésükre is lehetőséget kínál.

Eközben az új autó festéséről is sok találgatás lát napvilágot. A Lotus hivatalos Twitter-oldalán külön kérte a szurkolókat arra, hogy küldjék be ötleteiket, s bár a legtöbb koncepción a korábbi időkből ismert sárga-fekete és sárga-fehér színkombináció jelent meg, még az sem elképzelhetetlen, hogy a csapat végül (a Sauberhez hasonlóan) a sárga-kék fényezés mellett dönt – tudniillik eddig a Forma–E-ben és a GP3-ban futtatott csapataik is ezt a dizájnt választották…

 

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Az újonc kiválasztotta rajtszámát
Jelenlegi állás szerint egy újonc tagja lesz a 2016-os mezőnynek, Jolyon Palmer. A brit közösségi oldalán ismertette, milyen állandó rajtszámmal vág neki az idénynek.
Alpine F1 Team
Maldonado már biztosan távozik a Renault-tól?
Pastor Maldonado nagy valószínűség szerint elveszíti ülését a Renault-nál. Az Autosport úgy értesült, a csapat az elkövetkező napokban írja alá szerződését Kevin Magnussennel, aki a venezuelait váltja!
Alpine F1 Team
A Renault első nagy tesztje
Hiába romlott meg a felek kapcsolata és keresett a Red Bull új partnert, a Renault meghosszabbította a bikások szerződését, ezzel pedig igazolta, más hozzáállással folytatja a Forma-1-es projektet – jelentette ki a cég ügyvezetője, Cyril Abiteboul.
Alpine F1 Team