Musorujsag
Élő Eredmények

Messit nem zsigereli ki Martino

MTI
Lionel Messi nem szerezheti meg második olimpiai aranyérmét a riói nyári játékokon, ugyanis az argentin labdarúgó-válogatottat irányító Gerardo Martino nem nevezi őt a keretbe.

Martino hétfőn kifejtette, nem szeretné, hogy az ötszörös aranylabdás játékos – aki a júniusi centenáriumi Copa Americán az argentin együttes csapatkapitánya lesz – kizsigerelje magát egy fárasztó klubszezont követően.
Az olimpiai labdarúgótornán 23 év alatti játékosok szerepelnek, ám három túlkoros nevezésére is lehetőség van. Martino azonban nem viszi el Brazíliába a 28 éves Messit, aki tagja volt a 2008-as pekingi olimpián aranyérmes válogatottnak.
„Messi nem megy az olimpiára, mert sok más fontos feladat is vár ránk idén. Az olimpia előtt ott lesz a Copa America, az ötkarikás játékok után pedig négy forduló a világbajnoki selejtezősorozatból” – nyilatkozta Martino.
„A jelek szerint a Barcelona szezonja nagyon hosszú lesz. Természetesen szeretnének minden sorozatban győzni, de nem minden áron: nem fogom a pályára küldeni a játékosokat azért, hogy ott haljanak meg” – jelentette ki.

 

Az idén százesztendős Copa America a legnagyobb múltra visszatekintő válogatott torna, az idei, 16 csapatot felvonultató viadalon az Egyesült Államokban tíz válogatott képviseli a dél-amerikai és hat a közép-amerikai térséget.

További tartalmak