Rasszista bekiabálások miatt büntették meg a Laziót

A Seria A 50 ezer eurós büntetést szabott ki a római csapatra miután annak szurkolói szerdán hazai pályán rasszista sértésekkel illették a vendég Napoli csapatának védőjét, Kalidou Koulibalyt a két csapat szerdai bajnoki mérkőzésén.

A szenegáli középső védőt a hazai drukkerek fújolással és diszkriminatív rigmusokkal hozták kellemetlen helyzetbe  a Stadio Olimpicóban, ahol a nápolyi alakulat 2-0-ra győzött.

Kalidou Koulibaly - fotó: EPA/Simone Arveda Kalidou Koulibaly - fotó: EPA/Simone ArvedaAz incidens miatt a mérkőzés játékvezetője, Massimiliano Irrati a második félidőben 5 percre megszakította az összecsapást. Ekkor egy, a szurkolóknak szóló üzenetet tettek közzé a stadionban, de mivel a füttyszó a meccs alatt tovább folytatódott, így a találkozó további leállás nélkül fejeződött be.

A Seria A csütörtökön megerősítette a büntetés tényét, és két mérkőzésre bezárják a Lazio ultráinak otthont adó szektort, a Curva Nordot.

A már ismert 50 ezer eurós büntetésen túl a római Sasokat további 15 ezres büntetéssel is sújtják, amiért a csapatukat buzdító Napoli szurkolóknak is átkiabáltak.

Kapcsolódó tartalom

Külföldi bajnokságok
Sorozatban 13. bajnokiját is megnyerte a Juventus