Musorujsag
Élő Eredmények

Hanga Ádám csapata legyőzte a Real Madridot

MTI
A Laboral Kutxa Vitoria kilencpontos győzelmet aratott a Real Madrid otthonában a férfi kosárlabda Euroliga második csoportkörének hatodik fordulójában, Hanga Ádám hét pontot szerzett a győztes csapatban.

A 77-68-as vendégsikerrel végződő találkozón a magyar játékos kezdőként lépett pályára, és az európai elitsorozat honlapja szerint 28 és fél perc alatt hét pontot dobott, két gólpasszt adott és kilenc lepattanót szerzett. A baszk együttesnek két vereség mellett ez volt a negyedik győzelme az F csoportban, ezzel a továbbjutást jelentő harmadik helyen áll.

„A mérkőzés után olvastam a közösségi médiában, hogy tíz éve nem volt példa az Euroligában arra, hogy egy szezonban egy csapat legyőzze a CSZKA Moszkvát, a Barcelonát és a Real Madridot is. A két spanyol óriást ráadásul egy héten belül fektettük két vállra, mindkétszer idegenben” – nyilatkozta az MTI-nek a 26 éves játékos, hozzátéve: most jól állnak, a cél az, hogy a top 16 második köre után is legyen miről beszélni.

„Semmi nem dőlt még el, csupán részsikereket értünk el idáig. Bombaerős a mezőny, óriási kihívás fizikálisan és főleg mentálisan bírni a terhelést, de nagyon élvezem” – közölte Hanga, akinek a csapata vasárnap a spanyol bajnokságban veretlenül vezető Valenciával találkozik.

A legjobb 16 között két csoportban zajlanak az Euroliga küzdelmei, mindkettőből az első négy helyezett jut tovább. A Vitoria 4/2-es győzelmi mérleggel a harmadik helyen áll az F csoportban.

További tartalmak