Magabiztosan nyerték BL-meccsüket a győri lányok

A Győri Audi ETO KC 28-22-re legyőzte a vendég CSM Bucuresti csapatát a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének szombati játéknapján, így már csak a címvédő montenegrói Podgoricával kell megküzdenie a csoport első helyéért.

Női BL, középdöntő, 7. forduló:

2. csoport:
Győri Audi ETO KC-CSM Bucuresti (román) 28-22 (12-10)

A sérülésektől tizedelt Győr számára az volt a cél, hogy egy újabb sikerrel leszakítsa ellenfelét, mert akkor már csak a jövő héten rá váró, címvédő montenegrói Podgoricával kell küzdenie a csoport első helyéért.

Győri Audi ETO KC-CSM Bucuresti 28-22


Bátran kezdett a bukaresti alakulat, 3-1-re és 4-2-re vezetett, de ahogy összeállt a hazaiak védekezése, fordult a kocka. A 10. percben vezetett először az ETO, miután sorozatban háromszor betalált. A lendület kitartott a vendégek időkérése ellenére is (8-5), ám a folytatásban ismét jól játszott a CSM. Állandósult a különbség, a vendégektől főleg Gulldén volt veszélyes, végül 12-10-nél vonult el pihenőre a két együttes.

A folytatásban is sikerült a Bucuresti támadásait kivédekezni, az indítások után pedig betalálni. Az állandóan reklamáló vendégedző, Rasmussen 15-11-nél időt kért. Grimsbö fontos pillanatokban védett, és amikor a bukaresti tréner kétperces kiállítást kapott - ezt egyik játékosának kellett letöltenie -, plusz még egy emberelőnyt megítéltek a Győr javára, 19-13 lett az állás.

Bő negyedórával a vége előtt ismét időkérésre kényszerült a CSM, de már nem tudott komoly ellenállást kifejteni. A Győr biztosan tartotta otthon a fontos két pontot.

További eredmény:
Vardar Szkopje (macedón)-Sävehof (svéd) 37-25 (19-10)

vasárnap:
Midtjylland (dán)-Buducnost Podgorica (montenegrói), Ikast 17.00

Az állás:
1. Győri Audi ETO 11 pont/7 mérkőzés
2. Buducnost Podgorica 9/6
3. Vardar Szkopje 8/7
4. CSM Bucuresti 7/7
5. Midtjylland 5/6
6. Sävehof 0/7

1. csoport:
Rosztov Don (orosz)-Thüringer HC (német) 30-24 (15-7)

később:
Larvik (norvég)-Fleury Loiret (francia) 18.30

pénteken játszották:
Baia Mare (román) - FTC-Rail Cargo Hungaria 32-24 (16-14)

A középdöntő február végén zárul. A két hatos csoport legjobb négy helyezettje keresztbe játszik az áprilisi negyeddöntőben, és a párharcok győztesei jutnak a május 7-8-i budapesti négyes döntőbe.