Musorujsag
Élő Eredmények

Salakos teniszmeccsek a műjégen

MTI
A Városligeti Műjégpályán fogadja a magyar férfi teniszválogatott az izraeli együttest március 4-6. között a Davis-kupa euro-afrikai zóna I-es csoportjában.

Az esemény keddi sajtótájékoztatóján Szűcs Lajos, a Magyar Tenisz Szövetség elnöke elmondta, egy 3000 négyzetméteres és 1500 férőhelyes, Magyarországon eddig példátlan méretű csarnokot építenek a helyszínen, amelyben salakon zajlik majd a párharc.

„Sok helyszínnel és sportcsarnokkal folytattunk tárgyalásokat, ám mivel a salakozás miatt három hetet vesz igénybe az esemény teljes előkészítése, ennyi időre senki nem tudta biztosítani nekünk a helyszínt. Salakon van esélyünk az izraeliek ellen, akik 98 százalékban kemény pályán játszanak” – jelentette ki Szűcs Lajos.

Richter Attila főtitkár hozzátette, a bécsi ATP-torna szervezőitől jött a mobil sátor ötlete, amely már áll, és két nap alatt készült el. Hamarosan 150 tonna salakot hordanak a betonfelületre, ezt követi 10-12 nap kezelés, és február 29-én már mindkét válogatott a helyszínen tart edzést. A sátoron kívül a lelátók és a kiszolgáló helyiségek is mobilak lesznek.

A két és fél éve veretlen, tavaly feljutott válogatott kapitánya, Kuhárszky Zoltán egyelőre bő keretet hirdetett, ennek tagja Fucsovics Márton, Gödry Levente, Borsos Gábor, Nagy Péter, Valkusz Máté és Filipenkó Viktor. A végleges csapathirdetésre február végén kerül sor.
A műjégpályán tartott sajtótájékoztató vendége Szuper Levente jégkorongkapus volt, aki kifejtette: második legkedvesebb sportága a tenisz, amelyet pályafutása alatt a nyári pihenőidőszakokban űzött. A 35 éves hokis ezután korcsolyát húzott, teniszütőt ragadott, és a jégen ütögetett három teniszezővel.

A magyar csapat legutóbb 16 éve szerepelt a zóna I-es csoportjában, akkor Sávolt Attila, Kisgyörgy Gergely, Köves Gábor összeállításban. A DK-együttes eddig háromszor játszott az izraeliek ellen, a mérlege pedig két győzelem és egy vereség. A legutóbbi összecsapásra 1992-ben került sor Izraelben, ezért lesz márciusban Magyarország a házigazda.

Izrael a 27. a világranglistán, míg a magyar csapat a 41. helyen áll. A vendégek legjobb játékosa Dudi Szela, aki jelenleg 91. a világranglistán, a legjobb helyezése 2009-ben a 29. hely volt. A 30 éves játékos 22 Davis Kupa-párharcban játszott eddig. A magyarok éljátékosa Fucsovics Márton, aki a 200. helyen áll.

A tervezett program:
Március 4.:
Két egyéni mérkőzés 15.00

Március 5.:
Páros mérkőzés 13.00

Március 6.:
Két egyéni mérkőzés 11.00

További tartalmak