Musorujsag
Élő Eredmények

A magyarok számára is megkezdődött a ifjúsági téli olimpia

telesport.hu/M4 Sport
A lillehammeri II. téli ifjúsági olimpia során a második versenynapon, szombaton álltak először starthoz magyar versenyzők. Az M4 Sport a helyszínről számol be a játékokon szereplő honi sportolók eredményeiről.

Három sportágban, sífutásban, alpesi síben és jégkorong egyéni ügyességi versenyben szoríthattunk magyar indulóért.

Szuper-óriásműlesiklásban a lányok és a fiúk között is egy-egy versenyzőnk indult. Az előbbiek mezőnyében Archam Chiara a 24. helyen végzett. A versenyét mindenképp nehezítette, hogy a negyvenöt fős mezőnyből negyvenkettediknek suhanhatott le a pályán, finoman szólva sem a legjobb viszonyok közepette. A fiúknál Szőllős Barnabás bravúros teljesítménnyel a 16. lett.

A sífutók szabadstílusú krossz versenyszámában Gyallai Máté 45. helyen zárt. De mint elmondta, annak ellenére remek élményként élte meg a versenyt, hogy nem sikerült bekerülnie a legjobb harmincba, így nem jutott tovább. A klasszikus versenyszámokban még a következő napokban bizonyíthat.

Megkezdődött a jégkorong ügyességi verseny is, a 16 versenyzőnek két feladatok kellett teljesíteniük. A gyorsasági korcsolyázás és a lövéspontossági verseny után a rangsort a tizenöt éves Vértes Nátán vezeti, de még két selejtezős nap hátravan.

„Azt gyakoroltunk, hogy a lövéseim pontosak legyenek és oda lőjek mindig, ahova szeretnék. Fejben oda tudtam figyelni, kizártam azt az ezer embert is, aki itt körülvesz, csak arra koncentráljam, hogy ki tudjam lőni azt a négy sarkot” – mondta az M4 Sportnak Vértes Nátán, az ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia fiatal hokisa.

A lövéspontossági viadalon a versenyzőknek 30 másodpercük van arra, hogy a kapu mind a négy sarkát eltalálják. A tizenöt éves magyar a döntőben a román Eduard Casaneanuval találkozott, ahol a román 30 másodperc alatt tizennégy kísérletből csak 2-szer  talált, a magyar fiú 13-ból 4-szer, így megnyerte a feladatot, amiért 5 pont járt.

További tartalmak