Musorujsag
Élő Eredmények

Így dicsérte a NOB-elnök a magyarokat

M4/telesport.hu
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke szerint Magyarország feljövőben van a téli sportokban.

Thomas Bach a norvégiai Lillehammerben zajló ifjúsági téli olimpián adott exkluzív interjút az M4 Sportnak. A német sportvezető hangsúlyozta, hogy van néhány nagyon erős magyar rövidpályás gyorskorcsolyázó. „Láthattuk tegnap is, hogy a döntőben két magyar és például csak egy dél-koreai versenyző volt, szóval Magyarország feljövőben van.”

A NOB-elnök elégedettséggel beszélt a norvégiai játékokról. „Nagyon tetszik az esemény. Jó látni például a hódeszkások krossz versenyét, ami először szerepel az ifjúsági olimpia programjában. Hihetetlenül izgalmas és jó a fiatal sportolókra nézni, hogy mennyire élvezik ezt az egészet, ráadásul még az időjárás is fantasztikus.”

Vértes Nátán döntőbe jutott

A hétfői versenynapon az egyéni versenyben induló Vértes Nátán bejutott a jégkorongozók nyolcas döntőjébe. A Magyar Olimpiai Bizottság beszámolója szerint Vértes az első helyen állt, végül negyedikként jutott a csütörtöki fináléba, ahol mindenki tiszta lappal indul, és az ügyességi feladatok megegyeznek az eddigiekkel.

A hódeszkások cross szakágában Fehér Zsófia a nyolc közé kerülésért küzdött, de összeütközött német ellenfelével és elesett, így a 11. helyen zárt. Később a kórházi vizsgálat kiderítette, hogy komolyan meghúzódott a térdszalagja, ezért a keddi csapatversenyről is lemarad. Ugyanebben a kategóriában Szász Csongor Ármin nem jutott a 16 közé, 17. lett.

A sílövők üldözéses versenyében a férfiaknál Herneczky Áron 35., a nőknél Veres Mirella 39. lett. A szabadstilusú sízőknél a sícross kategóriában Nagy Bence a 16. helyen végzett.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Fehér Zsófia snowboardos tizenharmadik lett az ifjúsági olimpián
A síkrossz és a snowboard-krossz versenyekkel folytatódott a lillehammeri ifjúsági téli olimpia. Amint az M4 tudósítója, Mohay Bence bejelentkezéséből megtudhattuk, a snowboardosoknál Szász Csongor nem jutott tovább a selejtezőből, Fehér Zsófia viszont ott volt a csoportkörben, és végül a 13. helyen végzett.
Téli Sportok
Liu Shaoang bronzérmes ezer méteren
Liu Shaoang bornzérmet szerzett a lillehammeri ifjúsági téli olimpián a rövidpályás gyorskorcsolyázók 1000 méteres versenyében, Sziklási András az ötödik helyen ért célba. A nőknél Jászapáti Petra ugyanezen a távon a negyedik helyen végzett. A bronzérmes magyar az M4 Sportnak nyilatkozott.
Téli Sportok