Musorujsag
Élő Eredmények

Olasz kapust figyel a Barcelona

football-italia.net
A Barcelona labdarúgócsapatának játékosmegfigyelői vasárnap a San Siróban jártak, ahol a Milan-Genoa olasz bajnoki mérkőzésen az AC Milan 16 éves kapusa, Gianluigi Donnarumma teljesítményére voltak kíváncsiak .

Donnarumma a klub akadémiájáról került az első csapathoz, ahol az októberi, Sassuolo ellen 2-1-re megnyert bajnokin szavazott neki először bizalmat Szinisa Mihajlovics, a piros-feketék vezetőedzője, ezzel ő lett minden idők legfiatalabb kapusa, aki kezdőként lépett pályára az olasz bajnokságban.

A tizenhat éves és százkilencvenhat centiméter magas játékos tizenhét Serie A-mérkőzésen védte kezdőként a rossonerik kapuját, mely találkozókon tizenháromszor köszöntek be neki az ellenfelek, hatszor pedig nem kapott gólt.

Ezzel a teljesítménnyel európai topcsapatok figyelmét is felkeltette, köztük a Barcelonáét is, amely klub külön játékosmegfigyelőket küldött a milánóiak legutóbbi bajnokijára, hogy megnézze Donnarummát, aki kiszorította a Milan kapujából a Real Madrid egykori kapusát, Diego Lópezt.

Marco Amelia, a Milan korábbi, a Chelsea kapusa – aki világbajnoknak mondhatja magát – azt is elárulta, hogy Donnarumma iránt az angol bajnoki címvédő Chelsea labdarúgócsapata is érdeklődik.

 

További tartalmak