Musorujsag
Élő Eredmények

Schmitt Pál: megvannak az érveink

M4/telesport.hu
A lillehammeri ifjúsági téli olimpián tartózkodó Schmitt Pál szerint komoly érvek szólnak amellett, hogy Budapest rendezze a 2024-es olimpiát.

„Magyarország még nem rendezett soha olimpiát, a riválisainknak, Los Angelesnek, Rómának és Párizsnak már legkevesebb három olimpiája is volt – mondta a Magyar Olimpiai Bizottság tiszteletbeli elnöke az M4 Sportnak adott interjúban. – Ezen kívül az éremtáblázaton mindig elöl vagyunk, elsősorban a nyári olimpiai játékokon.

Schmitt Pál hozzátette, az egész közép-kelet európai régióban, ahol több mint 150-200 millió ember él, még soha nem volt olimpia. ráadásul 120 éves alapító tagjai vagyunk a nemzetközi olimpiai mozgalomnak. „Sok versenyt rendeztünk már a legkülönbözőbb olimpiai sportágakban, az emberek szeretnek Budapestre jönni, jó házigazdák leszünk, kompakt játékok lesznek és elsősorban a sportolók lesznek a középpontban” – jelentette ki Schmitt.

A teljes interjúért kattintson a lejátszóra!

Schmitt Pál saját bevallása szerint minden nap más-más versenyre megy szurkolni, de végiglátogatja a korábbi, 1994-es olimpia helyszíneit is, emellett pedig fontos diplomáciai feladata is van, ugyanis képviselnie kell Magyarország 2024-es olimpiára benyújtott pályázatát. „Mindenki tudja, hogy Budapest az egyik pályázó város, és szerdán van a határidő, amikor le kell adnunk az első jelentést a háromból” – utalt Schmitt Pál arra, hogy a három részből álló pályázati eljárás első szakaszának, a jelentkezési dokumentáció benyújtásának határideje február 17-e.

A 2024-es játékok helyszínét a NOB 2017 szeptemberében, limai kongresszusán jelöli ki. A rendezésre Budapest mellett Róma, Párizs és Los Angeles pályázik.

Schmitt szerint szép jövője lehet az ifjúsági olimpiai játékoknak, mivel a lillehammeri esemény sikeres és jó hangulatú, a fiatalok boldogok, a sportteljesítmények pedig magas színvonalúak.

További tartalmak