Musorujsag
Élő Eredmények

Kapitális baki Deschamptól

mirror.co.uk
Didier Deschamps, a francia labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya Olaszországba utazott, hogy megfigyelje a Napoli középső védőjét, Kalidou Koulibalyt, akiről azonban nem tudta, hogy már a Szenegáli válogatottat erősíti.

A játékosként világ- és Európa-bajnok Deschamps azután vette volna számításba Koulibalyt a francia nemzeti-válogatottnál, miután az Athletic Bilbao hátvédjének, Aymeric Laporte-nak kérdésessé vált a kékeknél való szereplése az idei, franciaországi Európa-bajnokságon, mivel a játékos iránt a spanyol szövetségi kapitány, Vicente del Bosque is érdeklődik. A 21 éves Laporte ugyan végigjárta a francia utánpótlás-válogatottakat, de tizenöt éves kora óta a baszk Athletic Bilbao labdarúgója, és mivel nincs még felnőtt válogatott mérkőzése, így mindkét nemzet csapatát választhatja – persze csak az egyiket.

„ A védelmünk érdekében Koulibaly játékát is követem” – mondta a francia szövetségi kapitány a népszerű televíziós showban, a Canal Football Clubban.

Igaz, ami igaz, a huszonnégy éves labdarúgó Franciaországban született, és tizenegyszer játszott az ország U20-as válogatottjában, ám Didier Deschamps figyelmét elkerülte az a tény, hogy a játékos 2015. szeptember 5-én debütált a szenegáli labdarúgó-válogatott felnőtt csapatában, ahol egy barátságos meccsen kívül két vb-selejtezőn és egy Afrikai Nemzetek Kupája-találkozón is pályára lépett.

Mikor a francia mesterrel közölték, hogy az általa figyelt játékos már egy másik válogatottban szerepel, zavarodottan csak annyit mondott: „Igazán? Nos, meglátjuk.”

A Napoli ma este hazai pályán fogadja a Serie A-ban az AC Milan csapatát, így Deschamps alaposan szemügyre veheti a szenegáli válogatott védőjét.

További tartalmak