Musorujsag
Élő Eredmények

Újabb olimpiai és egy ötszörös világbajnok orosz is megbukott

mti
Újabb két orosz sportoló, két gyorskorcsolyázó bukott le a január elsejétől tiltólistán szereplő meldoniummal.

Ezúttal a rövidpályás szakágban olimpiai bajnok Szemjon Jelisztratovról és a nagypályán ötszörös világbajnok Pavel Kulizsnyikovról derült ki, hogy pozitív eredményt hozott a doppingtesztje.

A beszámolók szerint a két éve Szocsiban a váltó tagjaként ötkarikás bajnok, a tavalyi vb-n pedig 1500 méteren aranyérmes Jelisztratov emiatt nem vesz részt a Szöulban pénteken kezdődő világbajnokságon, a sprintszámokban remeklő Kulizsnyikov pedig a vk-döntőt hagyja ki. Mindkettőjük esetére igaz, hogy még el kell végezni a B próba elemzését.

Hétfőn az olimpiai és Európa-bajnok orosz jégtáncosról, Jekatyerina Bobrováról és az ötszörös Grand Slam-győztes teniszezőről, Marija Sarapováról derült ki, hogy megbukott a doppingvizsgálaton, mindkettőjük szervezetében meldoniumot mutattak ki.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Pozitív doppingtesztet produkált Sarapova
<a href="https://www.m4sport.hu/2016/03/07/visszavonulhat-a-szepseges-orosz-teniszezo/" target="_blank">Oldalunkon korábban jeleztük</a>, hogy Marija Sarapova, a korábbi világelső teniszező fontos bejelentésre készül. Ám a sajtóértesülések, miszerint Sarapova visszavonul hamisnak bizonyultak, ehelyett az orosz sportolónő hétfői sajtótájékoztatóján közölte, pozitív doppingtesztet produkált a januári ausztrál nyílt bajnokságon.
Tenisz
Megúszta a drogügyet a Katyusa
Egy éven belüli második versenyzőjének lett pozitív a doppingtesztje, mégsem tiltja el a nemzetközi szövetség az orosz Katyusa kerékpárcsapatot.
Kerékpár
Sarapova: több év, vagy semmi?
A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) elnöke szerint egyéves eltiltásra számíthat Marija Sarapova, az oroszok korábbi világelső teniszezője, aki hétfőn bejelentette, hogy pozitív lett a doppingtesztje a januári ausztrál nyílt bajnokságon.
Tenisz
Nagy szégyen, de támogatják Sarapovát
Vitalij Mutko orosz sportminiszter a védelmébe vette Marija Sarapova korábbi világelső teniszezőt, aki hétfőn bejelentette, hogy pozitív lett a doppingtesztje a januári ausztrál nyílt bajnokságon.
Tenisz