Musorujsag
Élő Eredmények

Blatter nem nyugszik bele az eltiltásba

m4sport.hu
A nemzetközi Sportdöntőbírósághoz fordult hatéves eltiltása miatt Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség volt elnöke.

A Lausanne-i székhelyű CAS csütörtökön közölte, hogy a FIFA 80 éves egykori vezetője benyújtotta fellebbezését.

Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség, a FIFA elnöke egy sajtóértekezleten vesz részt Marrakesben 2014. december 19-én. A FIFA etikai bizottsága ideiglenesen, kilencven napra felfüggesztette a korrupciós botrányba került Joseph Blatter FIFA-elnököt, Michel Platini UEFA-elnököt, és Jerome Valcke főtitkárt. (MTI/AP/Christophe Ena) Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség, a FIFA elnöke egy sajtóértekezleten vesz részt Marrakesben 2014. december 19-én. A FIFA etikai bizottsága ideiglenesen, kilencven napra felfüggesztette a korrupciós botrányba került Joseph Blatter FIFA-elnököt, Michel Platini UEFA-elnököt, és Jerome Valcke főtitkárt. (MTI/AP/Christophe Ena)

Blatter 1998-tól vezette a FIFA-t, de a szervezet független etikai bizottsága decemberben, Michel Platinivel, az Európai Labdarúgó Szövetség elnökével együtt korrupció és egyéb bűncselekmények miatt nyolc évre eltiltotta minden labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől, ezt később a grémium hat évre csökkentette, enyhítő körülményként a sportágban elvégzett munkájukat hozták fel. Blatter az ítélet megsemmisítését kérvényezte.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Blatter egymilliárdot kaszált az utolsó évben
Elnöksége utolsó évében, tavaly 3,32 millió eurót (1,03 milliárd forint) vett fel fizetésként Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség vezetője, akit korrupciós botránya miatt hat évre eltiltottak minden futballal kapcsolatos tevékenységtől.
Külföldi futball
Kártérítést kér a FIFA
Több tízmillió dolláros kártérítést kér a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) a világbajnokságok rendezési jogának odaítélését megelőző vesztegetések miatt az amerikai hatóságok által lefoglalt pénzből.
Külföldi futball
Platini nem adja fel
A nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) fordult eltiltása miatt Michel Platini, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke.
Külföldi futball
Blatter szerint Infantino méltó utódja lesz
"Büszkék lehetnek a FIFA-ra, büszkék lehetnek arra, amit a FIFA a futballért tesz majd" - ezt üzente a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség újonnan megválasztott elnöke a nemzeti szövetségeknek, a kluboknak, a játékosoknak és a szurkolóknak.
Külföldi futball