Musorujsag
Élő Eredmények

„Nagyon megijedtem!” – Gutiérrez megkönnyebbült, hogy Alonso jól van

Boxutca, Sky Sports, BBC
Hatalmas balesettel kezdődött Fernando Alonso idénye. A spanyol Esteban Gutiérrezzel történt ütközése miatt félbe is szakították az Ausztrál Nagydíjat. A két versenyző sértetlenül megúszta az esetet.
Fernando Alonso, Esteban Gutiérrez (Fotó: xpbimages.com) Fernando Alonso, Esteban Gutiérrez (Fotó: xpbimages.com)

A McLaren spanyol versenyzője kerékcseréjét követően, a melbourne-i futam 17. körében érte utol a Haast, amely a pálya közepén próbálta zárni az ívet. Fernando Alonso a külső ívre húzódott, ám Esteban Gutiérrez ekkor finoman balra korrigált, és a két autó összeért. A McLaren felfutott az amerikai versenygépre, majd a levegőben többször megfordulva a gumifalba csapódott.

„Rendben van?” – érdeklődött azonnal ellenfele hogylétéről Gutiérrez a rádióban. Alonso rendben volt. Bár szemmel láthatóan megviselte a nagy erejű ütközés, nem sokkal később már levegőbe emelt hüvelykujjával nyugtatta meg a közönséget. A spanyolt a pálya orvosi központjába vitték kivizsgálásra.

„A legfontosabb most az, hogy Fernando jól van” – nyilatkozta az M4 Sport tudósítója, Bobák Róbert mikrofonja előtt Gutiérrez. „Nagyon megijedtem a baleset után. Meglepetésként ért az egész. Persze tudtam, hogy mögöttem van, de amikor fékeztem, minden olyan gyorsan történt. Megláttam őt a visszapillantóban, aztán már a levegőben is volt. Nagyon gyorsan történt, azonnal kiugrottam az autóból, és mentem hozzá, hogy lássam, rendben van-e. Nagyon megkönnyebbültem, hogy minden rendben volt.”

„Úgy tűnt, Fernando próbált előzni, de beszorult, aztán a gumik összeértek” – kommentálta a történteket Gene Haas csapatalapító. „A mi autónk járt jobban, Alonsóé teljesen összetört. Azonnal fölállt és elsétált, ez a legfontosabb. A NASCAR-ban szinte minden futamon vannak ilyen balesetek, szóval én már hozzászoktam az ilyesmihez.”

„Fernando úgy tudjuk, rendben van” – erősítette meg Ron Dennis, a McLaren vezetője a Sky Sportsnak. A BBC-nek hozzátette: „Sosem ítélkezhetsz előre egy ilyen baleset után. Ezek az autók hihetetlenül biztonságosak, ami az F1 biztonsági intézkedéseit dicséri. Nagyon jó autót építettünk, kicsit még birkózunk az erőforrással, de a Honda remek partner, türelmesnek kell lennünk.”

A versenyt az eset után a pályára került törmelékek miatt azonnal félbeszakították, a mezőnyt a boxutcába vezényelték, ahol a csapatoknak lehetősége nyílt hozzányúlni az autókhoz is. Némi várakozás után a 19. körrel folytatódott a küzdelem.

További tartalmak