Musorujsag
Élő Eredmények

Sorozatban hetedszer védheti meg címét a Veszprém

www.mkb-mvmveszprem.hu/pickhandball.hu
A hétvégén kerül megrendezésre a férfi kézilabda Magyar Kupa négyes döntője a debreceni Főnix Csarnokban. A szombati elődöntőben a Szeged a Mezőkövesd, a Veszprém pedig a Balatonfüred ellen lép pályára. Az elődöntős összecsapásokat és a vasárnapi finálét az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti.

A döntőbe jutásra a két egyértelműen a Szeged és a Veszprém csapata az esélyes, a Mezőkövesd a bajnokság alsóházi rájátszásának 4., az egész mezőnyt tekintve a tizedik helyén áll. A Balatonfüred a felsőház negyedik helyén áll jelenleg.

A kupáról és az esélyekről az MVM Veszprém vezetőedzője Xavi Sabaté nyilatkozott a klub hivatalos honlapján.
„A Magyar Kupa négyes döntője mindig különleges torna, amely alatt egy meccsen bármely csapat legyőzheti a másikat – mondta a spanyol szakember.  – Az első mérkőzést a Balatonfüred ellen játsszuk, amely egy nagyon fiatal és tehetséges csapat, ráadásul vannak tapasztalt játékosai is. Biztos vagyok benne, hogy keményen kell majd küzdenünk azért, hogy legyőzzük őket. A Szeged és a Veszprém a favorit a fináléban való részvételre, de ehhez mindkét csapatnak a pályán kell bizonyítania. Bízom benne, hogy sok szurkoló látogat majd ki a debreceni torna mérkőzéseire.”

Xavier Sabaté (középen) a Veszprém egyik ellenfelét sem veszi félvállról. Fotó: MTI/Kovács Tamás

A Veszprém-Szeged döntőknek nagy történelme van a sorozatban, előbbi 24-szer, utóbbi 6-szor hódította el a kupát, eddig 16-szor találkoztak egymással a felek a döntőben, ebből mindössze négyet nyert meg a Tisza-parti alakulat. Idén is sikerülhet a még a Bajnokok Ligája párharcokra is koncentráló veszprémieknek a címvédés?

Nagy László a csapat kapitánya bizakodó, de szerinte sem lesz könnyű dolga az együttesnek.
„ Az elsődleges célunk a döntőbe jutás, majd pedig megvédeni a címünket. Azt gondolom, hogy egy ilyen szintű csapat, mint a Veszprém csakis erre törekedhet. Nem szabad lebecsülni egyetlen ellenfelet sem, hiszen Magyarország talán négy legjobb csapata mérkőzik meg. A Balatonfüred csapatában rengeteg fiatal tehetség szerepel, akik közül többen bemutatkoztak már a felnőtt válogatottban is. A fiatalos lendületük okozhat némi kellemetlenséget nekünk, de nem szabad, hogy ez nagy problémát jelentsen számunkra. A döntőbe várom tehát magunkat, és vélhetően a másik ágról a Szeged fog továbbjutni. A Szeged-Veszprém mérkőzéseknek pedig mindig van egy külön pikantériája, úgyhogy nem lesz könnyű dolguk. A debreceni Főnix Csarnokhoz kötnek szép emlékek, a válogatottal játszottunk már ott telt ház előtt. Bízom benne, hogy most is sok kézilabdát szerető ember kilátogat majd, és sportszerű, jó hangulatot varázsol” – nyilatkozta a magyar válogatott csapatkapitánya.

Nagy László tisztában van vele, hogy a Veszprém számára csak a kupagyőzelem elfogadható. Fotó: MTI/Kovács Anikó

A szegedi játékosok közül Ancsin Gábor nyilatkozott, akit a szurkolók februárban és márciusban is a legjobb játékosnak választottak: „Mostanában jól jön ki a lépés, remélem, ezt át tudom menteni a Magyar Kupa-döntőre is, mert a Veszprém ellen is fontos lenne gólokat szerezni. Úgy gondolom, hogy – nem lebecsülve az elődöntős ellenfeleket – Szeged-Veszprém finálé lesz a Főnix Csarnokban. Lassan kezd egyre jobban fokozódni bennem az izgalom. Már elkezdtük a videózást, a taktikai felkészülést, a hangolást. Nehéz lesz a hétvége, de a mi csapatunk nagyon együtt van, és ez az egyik legfontosabb dolog a sportban.”

Ancsin Gábor és a Szeged trónfosztásra készül. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Juan Carlos Pastor a MOL-Pick Szeged vezetőedzője a rá jellemző megfontoltsággal várja a hétvégét, de elmondta, kifejezetten szereti az ehhez hasonló megmérettetéseket: „Kedden és szerdán érkeztek vissza a válogatottjaink a nemzeti csapatoktól, azóta tudunk együtt dolgozni. Szeretem az ilyen tornákat, ahol két nap alatt kell bizonyítani, úgyhogy teljes erővel készültünk. Először az elődöntővel kell foglalkozni, mivel a Mezőkövesd, de a másik ágon a fürediek is megmutatták, hogy nem véletlenül jutottak a négy közé. Az, hogy miénk az első elődöntő, mindenképp előny, mert így többet pihenhetünk. Mindenki tudja, hogy a Veszprém ahol elindul, esélyes a végső győzelemre. Viszont ha száz százalékosan teljesítünk, egy komoly, jó meccset játszunk, legyőzhetjük őket.”

Szeged, 2016. március 20. Juan Carlos Pastor (balról a második) felkészített csapatot küld csatába. Fotó: MTI/Kovács Tamás

A program:

Szombat
Elődöntő:

12:00: MOL-Pick Szeged-Mezőkövesdi KC, (Élő közvetítés: M4 sport, m4sport.hu)
14:00: Balatonfüredi KSE-MVM Veszprém, (Élő közvetítés: M4 sport, m4sport.hu)

Vasárnap

13:45: A harmadik helyért

16:00: Döntő (Élő közvetítés: M4 sport, m4sport.hu)

 

További tartalmak