Musorujsag
Élő Eredmények
 

Tökéletes Atlético, briliáns Saúl

A labdarúgó Bajnokok Ligája szerdai elődöntője után Diego Simeone, az Atlético Madrid, valamint Josep Guardiola, a Bayern München vezetőedzője is a mérkőzés egyetlen gólját szerző Saúl Níguezt dicsérte.

Simeone csapata szinte tökéletesen védekezett, megfojtotta a Bayern játékát, nem hiába volt elégedett az argentin vezetőedző a visszavágóra szerzett egygólos előnnyel: "Rengeteget dolgoztunk szerda este, és talán közel jártunk a tökéletes teljesítményhez, csakúgy, mint a Barcelona elleni negyeddöntőben. A saját játékunkat játszottuk, az első félidőben pedig szinte minden úgy történt, ahogy szerettük volna. A másodikban aztán inkább a Bayern akarata érvényesült. Saúlnak briliáns estéje volt, élvezze ki a pillanatot, és hogy minden róla szól most - meg is érdemli, mert elképesztő munkát végzett, lenyűgöző az elhivatottsága, hihetetlenül motivált, és egyre jobb lesz, mert még sokat fejlődhet."

Guardiola csalódottan értékelt a vereség után: "A visszavágón teljesen más ritmusban kell futballoznunk. Az Atlético gólja brilliáns volt, de mi hibáztunk előtte, nem őriztük elég szorosan Saúlt. Vele kapcsolatban elmondanám, hogy a spanyol futballnak van egy újabb nagyszerű tehetsége. Korábban is láttam már játszani, remek játékos. Nem tetszett, ahogy játszottunk. Tudtuk előre, ha hagyjuk az ellenfél játékosait futni és párharcokat nyerni, akkor nehéz dolgunk lesz. A játékunk mellett az eredmény sem jó. El kell gondolkoznunk azon, miért nem tudtunk gólt lőni. nagyon jó volt az ellenfél kapusa, remekelt a védelme, ráadásul sokan voltak hátul, nem könnyű helyzet..."