Musorujsag
Élő Eredmények
 

Az Eb-jét kockáztathatja CR a City ellen

Amennyiben igazak a Cristiano Ronaldo combjában keletkezett mikroszakadásról szóló hírek, akkor komoly rizikót vállal a Real Madrid sztárja, ha pályára lép a labdarúgó Bajnokok Ligája szerdai elődöntőjében – állítja a portugál válogatott korábbi orvosa.

A háromszoros aranylabdás sérülése miatt kihagyta a királyiak legutóbbi három fellépését, köztük a Manchester City elleni BL-párharc gólnéküli odavágóját is.

Lehet jobban teszi Ronaldo, ha egyelőre hátat fordít a pályának - EPA/JuanJo Martín



A Real szakmai stábja (vagy marketingosztálya?) nem tett le arról, hogy a vasárnap edzésbe álló Ronaldót pályára küldje a szerdai visszavágón. Azonban a közelgő franciaországi Eb fényében ez nagy veszélyt jelenthet az április 20-a óta harcképtelen játékosra.

„Ha valóban mikroszakadásról beszélünk, akkor három hetes pihenő mindenképp szükséges” – állítja Nuno Campos, a portugál válogatott korábbi orvosa a Record hasábjain. „Tizenkét-tizennégy nap a teljes gyógyulás ideje, azt követően öt-hét nap a rehabilitációhoz kell. Amennyiben húzódásról van szó, akkor ez a probléma nem állíthatja meg őt abban, hogy játsszon a City ellen.”

A honfitársát féltő szakember azt is hozzátette, „a mikroszakadások könnyen súlyosabbá válhatnak, és akkor ki kellene hagynia az Európa-bajnokságot.”

A klub honlapjának beszámolója szerint a vasárnapi tréning első felében már társaival együtt edzett, s csak ezt követően végzett önállóan gyakorlatokat. A 31 éves csatár 16 góllal toronymagasan vezeti a BL góllövőlistáját, játékára annál is inkább rászorulnak a Blancók, mert a szintén sérüléssel bajlódó Karim Benzema játéka is kérdéses.

A szerdán 20:45-kor kezdődő Real Madrid-Manchester City BL-elődöntőt az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti.