Musorujsag
Élő Eredmények
 

Guardiola nem búslakodott, Simeone szerelmi vallomást tett

A Bayern München vezetőedzője, Josep Guardiola próbálta leplezni csalódottságát azután, hogy csapata nem jutott be a Bajnokok Ligája fináléjába, annak ellenére, hogy az elődöntő keddi esti visszavágóján hazai pályán 2-1-es győzelmet aratott az Atlético Madrid ellen. A spanyol csapat szakvezetője, Diego Simeone szerelmi vallomást tett.

A madridi együttes 2-2-es összesítéssel, idegenben szerzett góllal jutott a döntőbe.

"Gratulálok az Atlético Madridnak. Büszke vagyok a játékosaimra, nagyszerű meccs volt, a szurkolók végig mögöttünk álltak" - nyilatkozta Guardiola. - "Európa valamennyi futball drukkere számára élvezetes volt a találkozó. Az Atlético nagyszerű volt. Az a dolgom, hogy segítsek a futballistáimnak a lehető legjobban játszani, és nyerni velük minél többet. A magam részéről megtettem mindent, nem sajnálkozom. Remélem, Carlo Ancelotti, a Bayern következő trénere hasonlóan sikeres lesz a klubbal. Nagyon boldog voltam itt. Az volt az ambícióm, hogy diadalmaskodjunk a BL-ben. A magam részéről megtettem mindent, nem sajnálkozom. A legfontosabb dolog, hogy a klub nagyszerű jövő előtt áll a kiváló játékosai, a mentalitás és a páratlan hozzáállás miatt. Minden jót kívánok nekik."

A madridiak győztes argentin hadvezére viszont nem fukarkodott a dicsérő jelzőkkel, sőt, még egy szerelmi vallomás is elhangzott a müncheni éjszakában.

"Nagyon köszönöm a gratulációkat. Különösen az első félidő volt nehéz számunkra" - mondta Simeone. - "Újra el kell mondjam, egy kiváló ellenféllel kerültünk szembe. A legjobbal, akit valaha láttam. Nagyszerű látni a csapatom és az intenzitást, ahogy játszik. Szó szerint szerelmes vagyok ebbe a játékba. Hatalmas nyomás alatt játszottunk. Kontrából több gólt is lőhettünk volna. Harcoltunk és miután büntetőből sem tudott gólt szerezni a Bayern, megnyertük a párharcot és döntőbe jutottunk."

A vezetőedző egyelőre nem foglalkozik azzal, hogy a Real Madrid vagy a Manchester City lesz-e a finálés ellenfelük. Megjegyezte: szeretnék megnyerni a BL-t és a rivális ebből a szempontból másodlagos.