Musorujsag
Élő Eredmények

Cseh László a Hősök terén kosarazott

M1
Mozdulj Rá! néven kampányt indított a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség, ennek első állomása volt pénteken a budapesti Hősök terén, ahol a mozgás mellett élsportolókkal, olimpikonokkal is találkozhattak a résztvevők.

Az egyik kampányarc Cseh László, olimpiai ezüstérmes, világbajnok úszó volt.

„Régen kosárlabdáztam, de megkopott a tudásom” – nyilatkozta az M1-nek az úszóklasszis, akihez a kampány részeként kihívásokat lehetett intézni. – „Igazából nem is az a lényeg, hogy ki milyen jó például kosárlabdában, hanem hogy bármilyen napi mozgást végezzen az ember.”

Cseh elmondta, hogy ő elsősorban a futást és a biciklizést használja kiegészítő sportnak. Tudja, hogy az egyetemistáknak az órák mellett kevés idejük jut  sportolásra, de véleménye szerint megéri heti néhány órát rászánni a mozgásra.

Saját karrierjével kapcsolatban Cseh úgy nyilatkozott, hogy jó formában várja a közelgő Európa-bajnokságot, ami a riói olimpia előtti utolsó nagy verseny lesz. A hétfőn kezdődő kontinensviadalon 50, 100 és 200 pillangón, 200 vegyesen, valamint a vegyes váltó tagjaként indul. „Jó formában vagyok, de Rióban kétszer ilyen jó formában kell lennem. Kicsit edzenem kell még, de nagyon jó úton haladok” – tette hozzá.

 

További tartalmak