Musorujsag
Élő Eredmények

Hazai gondok: Räikkönen felbosszantotta a finneket…

Speedweek
Túlságosan zajos, és csak felfordulást csinál. Kimi Räikkönen nem az a fajta ember, aki gyakran felbosszant másokat – hazájában most mégis sikerrel járt…
Kimi Räikkönen (Fotó: xpbimages.com) Kimi Räikkönen (Fotó: xpbimages.com)i

A „Jégemberre” most mérgesek a finnek – legalábbis egy részük. Hiába örvend nagy népszerűségnek hazájában és a nagyvilágban Kimi Räikkönen, ezúttal egyesek szerint túlságosan messzire ment. A Ferrari versenyzője nemrég fejébe vette, hogy egy motokrosszpályát épít Porkkala félszigetén, Krikkonummiban, ám a helyiek tiltakoznak, és azt is megkérdőjelezik, rendelkezésére állnak-e az ehhez szükséges engedélyek.

A lakosok két ok miatt is rosszallva figyelik F1-es sztárjuk ténykedését. Egyfelől attól tartanak, hogy tönkreteszi a környezetet. A pálya közelében lévő vidéket a következő évben természetvédelmi területté, később pedig nemzeti parkká tervezik nyilvánítani Finnország függetlenségének 100. évfordulója alkalmából, és sokan aggódva figyelik a munkálatokat. A pálya kialakításához ráadásul fákat kell kivágni, továbbá komoly földmunkákra is szükség van, amihez külön engedélyek kellenek. A másik problémás pontot az jelenti, hogy a közelben egy kedvelt üdülőhely is van, ami pedig a pálya üzemeltetésével járó zajszint miatt jelenthet akadályt.

A hatóságokat már kérték, vizsgálják meg az esetet, és foglaljanak állást. „Jelentést kértünk az építési munkálatokról a földtulajdonostól. Erre alapozzuk majd a döntésünket, szükség van-e külön engedélyekre” – nyilatkozta a helyi környezetvédelemért felelős vezető. Räikkönen szóvivője eközben jelezte, részletes tájékoztatást küldenek terveikről, de az ügyhöz további hozzáfűznivalójuk nincs.

Räikkönen komoly motokrosszrajongó hírében áll. Még 2011-ben alapított saját motokrosszcsapatot, azóta pedig már egy világbajnokságban szereplő gyári csapatban is érdekelt.

További tartalmak