Musorujsag
Élő Eredmények

Díjazzák Schumacher életművét

Bild
Michael Schumacher lesz az egyik első díjazottja az újonnan életre hívott Nürburgring Awardnak. A híres pálya vezetői pénteken adják át menedzserének az életműdíjat.
Michael Schumacher 2006-ban nyert utoljára a Nürburgringen (Fotó: xpbimages.com) Michael Schumacher 2006-ban nyert utoljára a Nürburgringen (Fotó: xpbimages.com)

Péntek este, a nürburgringi 24 órás verseny felvezetéseként idén először osztják ki az úgynevezett Nürburgring Awardot. Három kategóriában díjaznak: az év nagykövetét, az év márkáját választják meg, valamint egy életműdíjat is kiosztanak. Utóbbi kategória nyertese Michael Schumacher, aki a híres pályától 80 kilométerre nőtt fel, s aki összesen öt alkalommal ugorhatott a magasba a nürburgringi dobogó tetején.

Miután a 2013 végén súlyos balesetet szenvedő hétszeres világbajnok nem tud részt venni a ceremónián, menedzsere, Sabine Kehm veszi át helyette az elismerést – mégpedig attól a Norbert Haugtól, akivel Schumacher utolsó három mercedeses évében is együtt dolgozott.

„Senki sem érdemli meg jobban ezt a kitüntetést Michael Schumachernél” – idézte a Mercedes korábbi sportigazgatóját a Bild. „Az Forma–1-ben eltöltött időszakában a Nürburgring a Schumi-szurkolók zarándokhelye volt, mindig óriási tömegben és nagyon lelkesen érkeztek. Hogy Michael életművét e rendezvény keretében díjazzák, óriási elismerést jelent. Ez az életműdíj remélhetőleg sok erőt ad majd neki a gyógyuláshoz.”

Ami a többi díjazottat illeti, az év márkájának a Mercedes AMG-t, az év nagykövetének pedig a német csapattulajdonos énekes-színészt, Smudót választották.

További tartalmak