Íme a magyar válogatott Eb-kerete

Bernd Storck szövetségi kapitány kedden délután megnevezte azt a 23 játékost, akikre számít a júniusi, franciaországi Európa-bajnokságon.

A magyar labdarúgó válogatott 23 fős, Európa-bajnoki kerete:

Kapusok: Király Gábor (Swietelsky-Haladás), Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig)

Védők: Fiola Attila (Puskás Akadémia), Bese Barnabás (MTK Budapest), Guzmics Richárd (Wisla Kraków), Juhász Roland (Videoton FC), Lang Ádám (Videoton FC), Pintér Ádám (Ferencváros), Kádár Tamás (Lech Poznan), Korhut Mihály (DVSC-Teva)

Középpályások: Elek Ákos (DVTK), Gera Zoltán (Ferencváros), Nagy Ádám (Ferencváros), Kleinheisler László (Werder Bremen), Stieber Zoltán (Nürnberg), Lovrencsics Gergő (Lech Poznan), Dzsudzsák Balázs (Bursaspor)

Csatárok: Szalai Ádám (Hannover), Németh Krisztián (al-Gharafa), Nikolics Nemanja (Legia Warszawa), Priskin Tamás (Slovan Bratislava), Böde Dániel (Ferencváros)





Kimaradók: Megyeri Balázs (Getafe),  Kocsis Gergő (Puskás Akadémia), Korcsmár Zsolt (Vasas), Vida Máté (Vasas), Sallai Roland (Puskás Akadémia), Gyurcsó Ádám(Pogon Szczecin).

A 23 fős kereten csak sérülés vagy betegség esetén lehet változtatni. Erre az első csoportmérkőzésig van lehetőség, s csak abban az esetben engedélyezett, ha az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) orvosi bizottsága jóváhagyja.

A torna kezdetét követően már csak abban a speciális esetben van lehetőség a cserére, ha több kapus megsérül, ekkor az UEFA engedélyt adhat egy új hálóőr behívására.

A magyar csapat az F csoportban szerepel, Ausztria, Portugália és Izland mellett.

A magyar válogatott programja:

június 14. 18:00 Ausztria - Magyarország

június 18. 18:00 Izland -  Magyarország

június 22. 18:00 Magyarország - Portugália

Az Európa-bajnokságot az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti. #veletekvagyunk