Knézy Jenő örömei és félelmei

A nyári franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságot az M4 Sport és az m4sport.hu közvetíti élőben. A helyszíni kommentátori csapatot erősíti Knézy Jenő is, aki elmondta, mit vár a kontinenstornától, mire lehet képes a magyar válogatott, mely válogatottakat várja a döntőbe, de a biztonságra vonatkozó kérdéseket sem kerülte meg, és szóba került a Tour de France is.

"Az első dolog, ami eszembe jut az Eb-ről, hogy félek a káosztól - mondta némi gondolkodás után Knézy Jenő, amikor arra kértük, mondja el olvasóinknak, mire számít a kontinenstornán. - Nem tudom, és nem is lehet kettéválasztani a sportszakmai és a biztonsági részét. Természetesen annak örülök, hogy a magyar válogatott kijutott, hiszen az 1986-os világbajnokságon láttam - televízión keresztül - legutóbb játszani nemzeti csapatunkat nagy tornán. Tiszta szívből szurkolok a srácoknak."

Négy évvel ezelőtt, az ukrán-lengyel közös rendezésű Európa-bajnokságról Knézy Jenő is közvetített, kérdés, mennyiben lehet más az idei torna, mint a 2012-es.

"Vannak fenntartásaim azzal kapcsolatban, hogyan lehet megrendezni ekkora fenyegetettségi szinttel az Eb-t. A francia kormány rendkívüli állapotot hirdetett, majd meg is hosszabbította, ez jelzésértékű... Abban biztos vagyok, lesz fenyegetés, bombariadó és zártkapus meccs is. Persze azt kívánom, ne legyen igazam" - sóhajtott a kommentátor.

A magyar válogatott esélyeiről szólva Knézy Jenő kijelentette, nem elképzelhetetlen a továbbjutás, sőt!

"Reális esély van arra, hogy továbbmenjünk. A portugálokat vegyük ki, a másik két csapat közül bármelyiket, Ausztriát és Izlandot is meg tudjuk verni, persze ebben a hármasban bárki legyőzhet bárkit. Egy győzelemmel és egy döntetlennel szinte biztosan, de lehet, egy győzelemmel is tovább lehet majd jutni - magyarázta az M4 Sport kommentátora, aki az Európa-bajnokot is megtippelte. - Német-francia döntőt várok, szerintem Németország válogatottja bírja a legjobban a sorozatterhelést."

A háromhetes franciaországi munka során feszített lesz a munkatempó, tehát pihenésre, városnézésre biztosan nem jut idő, legalábbis ezt gondolhatjuk, de vajon tényleg így van?

"Tizenhét évig közvetítettem a Tour de France-t, televízión keresztül bejártam már Franciaországot. Az Eb alatt semmi mást nem fogok látni, csaka  stadionokat, pályaudvarokat, repülőtereket, buszpályaudvarokat. Aludni három-négy órát tudok majd naponta, de hát ez egy ilyen játék" - zárta mondandóját mosolyogva Knézy Jenő.

Knézy Jenő tart a káosztól, de nem fél dolgozni Knézy Jenő tart a káosztól, de nem fél dolgozni.