Musorujsag
Élő Eredmények

Red Bull: Ez a baki csak Monacóban történhetett meg

F1i.com
Christian Horner biztosra veszi, hogy a Daniel Ricciardo utolsó monacói kerékcseréjekor elkövetett hibájuk semelyik másik helyszínen nem történhetett volna meg.
Daniel Ricciardo (Fotó: xpbimages.com) Daniel Ricciardo (Fotó: xpbimages.com)

Az ausztrál versenyzőnek 13 másodpercig tartott, mire a száraz pályára alkalmas gumival fölszerelkezve visszaindulhatott a küzdelembe Monacóban. Lewis Hamilton éppen csak elhaladt mellette, amikor előbukkant a boxutcából – e jelenetsor döntött végül a vasárnapi győzelem sorsáról.

Christian Horner csapatfőnök a leintés után részletesen beszélt arról, miért nem állt rendelkezésre Ricciardo szuperlágy gumiszettje, amikor a versenyző már a garázs előtt várt. Kiderült, a csapat mérnökei akkor szóltak a szerelőknek, hogy az előre kiválasztott lágy abroncsok helyett inkább szuperlágyat adjanak az ausztrálnak, amikor autójuk már az alagútból kifelé tartott. A maradék idő már nem volt elég ahhoz, hogy szűk és ezáltal túlzsúfolt garázsból időben előszedjék a szükséges garnitúrát.

„Nem keresek kifogásokat, mert erre nincs mentség. De nyilvánvaló, hogy a garázsok szűkössége miatt lehetetlen egyszerre elérhetővé tenni az extrém esőgumikat, a köztes esőgumikat és a különböző keverékű szárazpályás gumikat mindkét autónk számára. Kommunikációs hiba volt, rövid időnk volt, csak 30 másodpercünk. És egy normális munkanapon ez egyáltalán nem is lett volna probléma” – magyarázta a brit.

Megkérdezték, ezek szerint főként a monacói sajátosságok vezettek-e a bakihoz. „Igen és nem” – felelte. „Minden csapat számára ilyenek a körülmények, a mérnökök fent ülnek, így nincs rálátásuk a garázsban lévő gumikra. Ez teszi olyan bonyolulttá az itteni munkát. De rá kell jönnünk, mi történt, és alaposan ki kell elemeznünk, hogy ne ismétlődhessen meg.”

 

További tartalmak