Musorujsag
Élő Eredmények

Schumi-dupla a Lausitzringen – 3 pontra a bajnoki elsőségtől

ADAC Motorsport, sport1.de
Bár a mesterhármas nem jött össze neki, így is remek hétvégét zárt Mick Schumacher a német Forma–4-ben. Csupán 3 pont választja el a tabellaelsőségtől.
Mick Schumacher a lausitzringi győzelme után (Fotó: ADAC Motorsport) Mick Schumacher a lausitzringi győzelme után (Fotó: ADAC Motorsport)

A hétvégén a Lausitzringen szerepelt a német F4-es bajnokság mezőnye. Mick Schumachert idén először édesanyja is elkísérte a verseny helyszínére – s úgy tűnik, szerencsét hozott fiának. Az F1-es rekordbajnok, Michael Schumacher fia a két csoportba osztott időmérő edzéseken az összesített tabella élén zárt, s miután a második leggyorsabb köröket tekintve is ő volt a leggyorsabb, a szombati első és második versenynek is a pole pozícióból vághatott neki.

Bár mindkét futamot biztonsági autós fázisok tördelték szét (az elsőt pedig 20 percre félbe is kellett szakítani a rajt után történt tömeges baleset miatt), a kis Schumit mindez nem zökkentette ki: magabiztosan szerezte meg idei második és harmadik németországi F4-es győzelmét. „Szuper verseny volt, csak azt bántam, hogy nem versenyezhettünk többet. Sokszor jött be a biztonsági autó, ami gyakorlásnak talán jó volt, de jobb lett volna többet versenyezni” – nyilatkozta a 17 esztendős német.

Sikereinek ugyanakkor ára is volt: a vasárnap délutáni 3. versenyen a fordított rajtsorrend miatt csak a 10. pozícióból vághatott neki a küzdelemnek. Úgy tűnt, ezt sem jelent számára akadályt: egészen a 3. helyig zárkózott fel. Ám akkor elhasznált gumiján megpördült, s végül be kellett érnie a 6. hellyel.

Mick Schumacher a lausitzringi győzelme után (Fotó: ADAC Motorsport) Mick Schumacher a lausitzringi győzelme után (Fotó: ADAC Motorsport)

A hibáért már csak azért is nagy kár, mert legfőbb bajnoki riválisa, az ausztrál Joey Mawson ezen a versenyen baleset miatt nullázott, s egy harmadik hellyel épp elé kerülhetett volna a tabellán. Mick Schumacher azonban így sem lehet csalódott: míg ellenfelének 152 pont áll a neve mellett, neki 149 egysége van, azaz csupán 3 pontos hátránnyal vághat neki a június 17-e és 19-e között megrendezett oscherslebeni futamnak (az évadnyitó hétvégét is itt rendezték).

Ami bajnoki esélyeit illeti, a Prema Powerteam versenyzője édesapja hozzáállását idézően csak annyit mondott: „Nos, én versenyről versenyre haladok. Később valamikor talán majd vetünk egy pillantást a bajnokságra is.”

További tartalmak