Musorujsag
Élő Eredmények

Zidane vitette vissza Madridba Moratát

MTI
Álvaro Morata a Juventustól visszatér nevelőegyesületéhez, a Real Madridhoz - jelentette be kedden a torinói futballklub sportigazgatója, Giuseppe Marotta. A Bajnokok Ligája címvédője később megerősítette a hírt, és azt közölte, Zinedine Zidane vezetőedző kérésére vásárolták vissza a spanyol csatárt.

A 23 éves csatár – aki a franciaországi Európa-bajnokságon két forduló alatt két gólt szerzett a spanyol válogatottban – decemberben 2020 nyaráig szerződést hosszabbított az olasz bajnok és kupagyőztes Zebrákkal, ám a Real Madrid jelezte, él a szerződésében foglalt opciós joggal, és 30 millió euróért visszavásárolja őt.

„Az esély arra, hogy Morata a Juventusnál marad, elég kevés. A Real Madrid érvényesíteni fogja az opciós jogát” – nyilatkozta Giuseppe Marotta. A Real Madrid a honlapján később megerősítette a csatár visszatérését.

Morata 2014-ben, friss Bajnokok Ligája-győztesként 20 millió euróért szerződött a Juventushoz, amellyel kétszer nyert olasz bajnokságot és kupát, egyszer olasz szuperkupát, és a BL döntőjéig is eljutott 2015-ben.

Marotta kitért Paul Pogbára is, akire ügynöke, Mino Raiola szerint szintén igényt tartana a BL-győztes madridi gárda. „Nem érkezett hivatalos megkeresés. Számunkra ő nélkülözhetetlen játékos” – hangsúlyozta a sportigazgató, s hozzátette, jó a kapcsolatuk Raiolával, akit remek ügynöknek tart. „Paul fejlődése még nem ért véget, és jól teszi, ha úgy dönt, velünk marad a következő évre.”

További tartalmak