Musorujsag
Élő Eredmények

McLaren: Alonso olyan, mintha egy GPS lenne a fejében

Motorsport
A McLaren versenyigazgatója, Éric Boullier ezúttal sem fukarkodott a jelzőkkel, amikor a csapat spanyol pilótájáról, Fernando Alonsóról kérdezték: versenytempóját hihetetlennek nevezte, akárcsak képességét, melynek köszönhetően „tökéletesen olvassa” az eseményeket.
Fernando Alonso (Fotó: Batchelor / XPB Images) Fernando Alonso (Fotó: Batchelor / XPB Images)

Hiába űzi lassan tizedik éve pályafutása harmadik világbajnoki címét, Alonso továbbra is a mezőny legelismertebb versenyzői közé tartozik, ezért is sajnálják többen, hogy a McLaren-Honda egyelőre nem tudott győztes autót biztosítani számára. Korábban felmerültek olyan pletykák, melyek szerint a spanyol is kezdi unni a helyzetet, ő azonban rendre cáfolja ezeket.

Elmondta, 2017 végéig szerződött a csapathoz, és történjék bármi, eleget tesz vállalásának. Noha megérti, ha pilótája bosszús a hiányzó teljesítmény miatt, a McLaren versenyizgatója nemrég kijelentette, az elmúlt másfél évben egyszer sem tartott attól, hogy Alonso idő előtt felbontja szerződését. „Ez nem így működik” – mondta a Motorsportnak. „Azért csatlakozott a csapatunkhoz, mert hitt a projektben és ez a legfontosabb” – tette hozzá lelkesen.

Fernando Alonso (Fotó: XPB Images) Fernando Alonso (Fotó: XPB Images)

„Nem várhatod el tőle, hogy boldog legyen, hiszen ő a világ egyik legjobb autóversenyzője, egy hihetetlenül erős kihívó. Én sem vagyok boldog, szóval a helyzet ugyanaz – jelezte, amikor szóba kerültek a teljesítmény miatti elégedetlenséggel kapcsolatos pletykák. „Én is azért vagyok itt, hogy versenyezzek és nyerjek, hogy próbáljak nyerni. Szeretném, hogy mi is esélyesek legyünk a győzelemre, akárcsak Fernando” – folytatta.

Bár a McLaren továbbra is elmarad az élmezőnytől, a csapattagok továbbra is töretlenül hisznek abban, hogy a folytatásban utolérhetik a legjobbakat. 2017 előtt elsősorban a szabályváltoztatásokban bíznak, melyek felkavarhatják az állóvizet, valamint a szabadabb motorfejlesztés engedélyezésében, ami a Hondának lehet nagy segítség.

Boullier ezeken a főként technikai jellegű tényezőkön felül az emberit is fontosnak tartja, vagyis elmondása szerint Alonsót is remek „eszköz” lehet a siker eléréséhez. „Hihetetlenül komplett versenyző. Gyors egy körön. Nagyon jól motiválja a csapatot és hajtja előre a srácokat; a versenytempója pedig hihetetlen. A versenyeken olyan érzése van az embernek, hogy egy GPS van a fejében, hiszen pontosan tudja, mi történik a versenypályán” – zárta gondolatát.

Fernando Alonso és Éric Boullier (Fotó: Batchelor / XPB Images) Fernando Alonso és Éric Boullier (Fotó: Batchelor / XPB Images)

További tartalmak