Juhász: felkészültünk a belgákból, Gera: tudjuk a gyengéiket

Gera Zoltán és Juhász Roland is alaposan felkészült a magyar válogatott a belgákból, akikkel vasárnap este vívnak nyolcaddöntőt a franciaországi Európa-bajnokságon.

"Az eredményeik önmagukért beszélnek, nagyon fejlődő csapat, ami a két évvel ezelőtti világbajnokságon még csak a szárnyait bontogatta, most viszont nagyjából összeért a csapat - nyilatkozta a korábban Belgiumban légióskodó Juhász Roland. - Azért még jelen pillanatban is vannak hiányosságaik, de egyre érettebb és jobb csapat benyomását keltik, nem hiába állnak így a világranglistán is és az Eb előtt is sokan őket várták az első helyre. Kíváncsian várom a mérkőzést, kellően felkészültünk belőlük, úgyhogy állunk elébe a holnapi napnak."

A csoportkör gólszépségversenyének győztese, Gera Zoltán elmondta, visszanézte a gólját, természetesen tetszett neki és örül, hogy sikerült betalálnia az Európa-bajnokságon, de annak sokkal jobban örül annak, hogy a csapat eredményes. "A legnagyobb kihívás előtt állunk. Készültünk az ellenfélből, tudjuk az erősségüket és tudjuk a gyengeségeiket, és szeretnénk azt kihasználni. Ennek ellenére tudjuk, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz, de örülünk, hogy itt vagyunk, játszhatunk, továbbjutottunk. Nagyon bízunk a csapategységünkben, abban, hogy újra meg fogjuk tudni valósítani azt, amit az elmúlt három mérkőzésen. Rajtunk nincs olyan nagy nyomás, mint a belgákon, hiszen ők az esélyesebbek, mindenki elvárja tőlük, hogy továbbjussanak. Remélem, ezt mi meg tudjuk lovagolni. Nagyon készülünk a mérkőzésre, motiváltan, örömmel, jókedvvel fogunk játszani, aztán meglátjuk, hogy ez mire lesz elég."