A házigazda is a nyolc között - fordítottak az írek ellen a franciák

A francia labdarúgó-válogatott második félidei játékának köszönhetően 2-1-es győzelmet aratott Írország ellen Lyonban, a labdarúgó Európa-bajnokság vasárnapi nyolcaddöntőjében.

Első támadásából megszerezte a vezetést az ír válogatott. A 2. percben Pogba a tizenhatosan belül buktatta Longot, a tizenegyesből Brady a bal kapufát érintve a hálóba helyezett (0-1).

Támadtak a franciák, de igazán veszélyes helyzetet nem tudtak kialakítani. A 19. percben Griezmann csúsztatott fejesét védte Randolph. Három perccel később kis híján másodszor is betaláltak az írek: Murphy fordulásból tüzelt, Lloris nagyot védett.

Franciaország-Írország Eb-nyolcaddöntő


A 24 percben távoli, 30 méteres szabadrúgáshoz jutottak a házigazdák, Pogba rendesen megküldte a labdát, Randolph azonban hárított.

Nagy melegben játszottak a csapatok, a bíró többször is ivószünetet rendelt el. Az írek sikeresen törték meg a francia támadásokat, a kapuig nem jutottak el Pogbáék. Ugyanakkor a támadójátékot sem adta fel az ír válogatott, a 42. percben Duffy fejelt a kapu mellé.

Az első félidő hosszabbításában nehéz helyzetbe kerültek az írek, tűzijáték volt a kapujuk előtt, de Griezmann és Payet lövését is megúszták gól nélkül.

Francia helyzettel kezdődött a második játékrész, a 48. percben Koscielny a kapu mellé fejelt. Az 56. percben Matudi 18 méteres bombáját Randolph vetődve védte.

Egyre inkább fölényben játszottak a franciák. Az 58. percben már tehetetlen volt az ír kapus: Sagna jobb oldali beadásából Griezmann 10 méterről a hálóba fejelt (1-1).

A 61. percben Griezmann duplázott, ezúttal 14 méterről lőtt Randolph kapujába.

A 66. percben emberelőnybe került a francia válogatott, miután a Griezmannt buktató Duffyt kiállította a játékvezető.

A 77. percben a csereként pályára lépett Gignac távoli bombából a kapufát találta telibe.

A hátralévő idő is nyomasztó francia fölényben telt, de újabb gól már nem született. A franciák a legjobb nyolc között a hétfő esti Anglia-Izland párharc győztesével játszanak.

Eredmény, nyolcaddöntő:
Franciaország-Írország 2-1 (0-1)
Lyon, Stade de Lyon, 56 279 néző, v.: Nicola Rizzoli (olasz)
gólszerzők: Griezmann (57., 61.), illetve Brady (2., 11-esből)
kiállítva: Duffy (66.)
sárga lap: Kanté (27.), Rami (44.), illetve Coleman (25.), Hendrick (41.), Long (72.)

Franciaország:
Lloris - Sagna, Rami, Koscielny, Evra - Pogba, Kanté (Coman, a szünetben, Sissoko, 93.), Matuidi - Griezmann, Giroud (Gignac, 73.), Payet

Írország:
Randolph - Coleman, Keogh, Duffy, Ward - Brady, McCarthy (Hoolahan, 71.), Hendrick, McClean (O'Shea, 68.) - Long, Murphy (Walters, 65.)