Musorujsag
Élő Eredmények

Megfontolt lépésekkel az álom felé – Mick Schumacher nem kapkodja el

Pirelli
Semmit sem akar elkapkodni Michael Schumacher Forma–4-ben versenyző fia. Mick Schumacher tudja, csak az apjáéhoz hasonló szemléletmóddal valósíthatja meg álmát.
Mick Schumacher a Sachsenringen (Fotó: ADAC Motorsport) Mick Schumacher (Fotó: ADAC Motorsport)

A 17 éves német tehetség viszonylag későn, 9 éves korában kezdett el komolyabban foglalkozni a gokartozással, így nem véletlen, hogy az F1-be villámléptekkel eljutó Max Verstappen édesapja a közelmúltban kijelentette, Mick Schumachernek vélhetően több időre van szüksége ahhoz, hogy magasabb szintre jusson a versenyzésben.

Így látja ezt a német F4-ben a bajnokság második helyén álló ifjonc is, akinek ponthátránya legutóbb Oscherslebenben megszerzett harmadik és második helyezései ellenére is 20 pontra nőtt a két versenyt is nyerő, listavezető Joey Mawsonnal szemben.

„A versenyzés az álmom” – nyilatkozta Mick Schumacher a Pirellinek. „Mindig a versenyzésen jár az eszem. Ez fárasztó, nehéz, nagy kihívást jelent, bonyolult – egyszerűen óriási! Jelenleg a célom az, hogy a lehető legkiforrottabb versenyzővé váljak. Lépésről lépésre haladok, keményen dolgozom, mindig a tőlem telhető legjobbat nyújtom. Meggyőződésem, hogy csak így lehet elérni a céljainkat, és az is, hogy én el fogom érni őket. Ezért is fontos számomra, hogy megfelelő alapokkal rendelkezzek, és hogy a versenyzés minden területén a lehető legbiztosabb legyek magamban.”

Mick Schumacher (Fotó: ADAC Motorsport) Mick Schumacher (Fotó: ADAC Motorsport)

Bár vannak, akik irreális elvárásokat támasztanak irányába, és már jövőbeni F1-es karrierről beszélnek, Schumacher fontosnak tartja, hogy semmit se kapkodjon el. Szemléletmódja édesapjáét idézi. „Ebben a szezonban sem hagyom siettetni magam, és nem is foglalkozom a gyors eredményekkel. Ehelyett inkább folyamatosan fejlesztem magam, próbálok összeszedett maradni. A versenyzés egy nagyon összetett sportág, ez teszi olyan nehézzé, de egyúttal annyira lenyűgözővé is. Nem jut eszembe jobb annál, mint a versenypályán lenni, megcélozni a tökéletes kört, és mindig javítani a teljesítményen. Azért dolgozom ilyen keményen, mert tudom, hogy csak így válthatom valóra az álmomat” – fogalmazott.

Schumacher a német mellett idén az olasz F4-ben is érdekelt – ott szintén a bajnoki második helyen áll, 40 pontos hátrányban, ám kettős szerepvállalása miatt ott nem állt rajthoz valamennyi versenyhétvégén.

További tartalmak