Musorujsag
Élő Eredmények

Kehm: Nem mondhatunk, nem is akarunk semmit mondani Schumacher állapotáról

Motorsport-Magazin
Hogy van Michael Schumacher? A kérdés már két és fél éve fogalmazódik meg az emberekben – Sabine Kehm egy sajtóbeszélgetésen elmondta, miért nincsenek információk.
Michael Schumacher (Fotó: Moy / XPB Images) Michael Schumacher (Fotó: Moy / XPB Images)

Három hét múlva Michael Schumacher tiszteletére rendeznek jótékonysági labdarúgó-mérkőzést Németországban. Az eseményen a Sebastian Vettel vezette Nazionale di Piloti, valamint a kosaras Dirk Nowitzki vezette sztárválogatott csap össze. Többek között Fernando Alonso, Felipe Massa, Daniel Ricciardo, Nico Hülkenberg, de még a régi rivális Mika Häkkinen is ott lesz július 27-én a mainzi Coface Arena gyepén.

A rendezvény felvezetéseként a héten egy sajtórendezvény tartottak, melyen a hétszeres világbajnok menedzsere, Sabine Kehm is jelen volt. Michael Schumacher állapotáról is próbálták faggatni, ám ő csak arról beszélt, miért nem szolgálnak, szolgálhatnak információkkal a két és fél éve súlyos balesetet szenvedő versenyzőről.

„Mindenki tudja, hogy nem mondhatunk és nem is akarunk mondani semmit az állapotáról” – fogalmazott. „Michael nem tűnhet el, de jelenleg egyszerűen olyan bonyolult a helyzete, hogy a magánéletébe nem engedhet betekintést. Szerintem ezt mindenki meg tudja érteni. Egyszerűen csak tiszteletben kéne tartani, hogy a család nem szeretne nyilatkozni, mert védelmezni akarja a magánszférájukat. Sajnos ez az egyetlen módja ennek.”

Schumacher persze nem csak balesete és állapota miatt jelent továbbra is állandó beszédtémát. Miközben a bulvármédia sorra gyártja az instabil lábakon álló „híreket” vele kapcsolatban, gyakran kerülnek előtérbe múltja és elért sikerei is. Nemrég a Nürburgring életműdíját ítélték oda neki, s a díjátadón Kehm azt emelte ki, fontosnak tartaná, ha Schumacherről újra a sportpályafutása, nem pedig tragédiája kapcsán kezdenének el beszélni.

Sabine Kehm (Fotó: xpbimages.com) Sabine Kehm (Fotó: xpbimages.com)

Ezen törekvést erősíti a Német Nagydíj előtti jótékonysági futballmeccs is, mely a Schumacher által korábban rendszeresen megszervezett jótékonysági meccsek hagyományát igyekszik föléleszteni. „Szeretnénk sok mindent az ő céljainak megfelelően továbbvinni” – nyilatkozta Kehm. „Biztos vagyok benne, hogy ha Michael tudna, most ő maga ülne itt. Nagyon élvezné ezt, és este egy nagyon vicces meccset játszanának.”

Dirk Nowitzki elmondta: „Olyan mérkőzést szeretnénk játszani, amit a játékosok és a nézők is egyaránt élvezhetnek, ami az egész család számára egy klassz esemény lehet. Michael Schumacher jótékonysági meccseinek hagyományait követve egységesített erővel szeretnénk nemes célokat támogatni.”

További tartalmak