Musorujsag
Élő Eredmények

Mick Schumacher is labdába rúg az apja tiszteletére rendezett meccsen

Bild
A versenyzőválogatott színeiben most debütáló Mick Schumacher is pályára lép a Német Nagydíj hetében édesapja tiszteletére rendezett jótékonysági futballmérkőzésen.
Mick Schumacher (Fotó: Mick Schumacher/Instagram) Mick Schumacher (Fotó: Mick Schumacher/Instagram)

Július 27-én, a Német Nagydíj előtti szerdán Mainzban csap össze egymással a Sebastian Vettel által vezetett Nazionale di Piloti, valamint a kosaras Dirk Nowitzki sztárválogatottja. A jótékonysági mérkőzést a korábban hasonló eseményeken rendszeresen résztvevő Michael Schumacher tiszteletére rendezik meg.

Számos híres aktív és már visszavonult sportoló, valamint az F1-es mezőny tagjai mellett egy különleges vendége is lesz az estének: a hétszeres világbajnok fia, Mick Schumacher most először lép zöld gyepre a versenyzők válogatottjának tagjaként. „Megtiszteltetésnek tartom ezt. Kicsit még edzenem kell, mert az autóval és kerekeken azért határozottan jobb vagyok, mint füvön. De ez a jó célt szolgálja, és nagyon várom már a találkozót” – nyilatkozta a német és olasz Forma–4-ben versenyző 17 éves német, aki rajtszámát, a 29-est viseli majd a mezén.

A beteg gyerekek megsegítésére rendezett meccsen egyébként Michael Schumacher kerpeni hivatalos szurkolói klubja is ott lesz majd a lelátón. A pályán pedig a versenyzők csapatának tagja lesz Fernando Alonso, Felipe Massa, Daniel Ricciardo, Nico Hülkenberg, Pascal Wehrlein, valamint Schumacher legnagyobb ellenfele, Mika Häkkinen, a finn excsapattársa, David Coulthard, és a hétszeres bajnokkal baráti viszonyban lévő Timo Glock is.

Rajtuk kívül labdába rúg még a korábbi Bayern-játékos, Paulo Sergio, az egykori német válogatott Gerald Asamoah, a kézilabdázó Stefan Kretzschmar, valamint a síelő Felix Neureuther és a síugró Sven Hannawald is.

További tartalmak