Musorujsag
Élő Eredmények

Horner: „Ezzel a köridővel? A versenybírák dolga eldönteni, mi történt.”

Boxutca
A Red Bull Racing csapatfőnöke szerint a döntéshozóknak alaposan meg kell néznie, Rosberg tényleg elvette-e a gázt a sárga zászló alatt, amely eset Daniel Ricciardo utolsó körét is tönkretette.

Motor Racing - Formula One World Championship - European Grand Prix - Race Day - Baku, Azerbaijan

Bár a Mercedes és Nico Rosberg is azt állítja, lassított a sárga zászló alatt, ennek ellenére a német a kvalifikáció leggyorsabb középső szektorát futotta.

Christan Horner szerint a versenybíráknak alaposan meg kell vizsgálni az esetet. „Rosberg Daniel mögött volt és még így is sikerül lila középső szektort mennie”- nyilatkozta Horner a Sky Sports-nak, majd mikor megtudta, hogy nyilatkozata szerint Rosberg elvette a gázt a sárga zászlós szakaszon, így reagált: „Ezzel a köridővel? A versenybírák dolga eldönteni, mi történt.”

Nico Rosberg - MTI Fotó: Czeglédi Zsolt Nico Rosberg – MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Bár a Red Bull pilótái vasárnap az igen előkelő második sorból indulnak, Horner mégsem teljesen elégedett. Míg Ricciardo Alonso kicsúszása miatt nem tudott javítani, Verstappen fel sem ért az utolsó körre. „Kicsit sajnálom, mert Daniel 3 és fél tizeddel gyorsabb volt az utolsó körén, ami elég jól sikerülhetett volna. A második sor nagyon jó hely nekünk, de sajnos Max elszámította magát. Mondtuk neki, hogy menjen és szerintem megpróbált kicsit helyet hagyni magának, így sajnos 0.8 másodperccel lemaradt. Sajnos a kicsúszott autó elrontotta Daniel számára az időmérő végét, de a második sor azért elég jó.”

Hornert arról is kérdezték, mennyi esélye lehet holnap a Red Bullnak a Mercedesekkel szemben. „A Mercedes hosszú távon elég jó, nehéz lesz felvennünk velük a versenyt, de az biztos, hogy jó helyünk lesz az egyes kanyarban.”

További tartalmak