Musorujsag
Élő Eredmények

Arrivabene: Kimi kiesése csapathiba volt

Autosport
A Ferrari jobb rajtpozíciókra számított a Magyar Nagydíj időmérő edzésén mint Sebastian Vettel 5. és Kimi Räikkönen 14. helyezése.

Motor Racing - Formula One World Championship - Hungarian Grand Prix - Qualifying Day - Budapest, Hungary

A Scuderia csapatvezetője, Maurizio Arrivabene sajnálja a hibát, a korábbi világbajnok pedig reméli, hogy a Ferrari megtanulta a leckét.

Az olasz csapat vezetője felhívta a figyelmet arra, hogy finn versenyzője röviddel a Q2 vége előtt még a tabella élén állt, a felszáradó pálya azonban egyre jobb köridőket tett lehetővé, így egy csapathiba miatt 2007 bajnoka hamar kicsúszott a legjobb tízből.

„Kiminél hibát követtünk el, amikor túl későn küldtük ki őt két gyors körre. A pálya az etap legvégén volt a legjobb, de az időzítés nem volt megfelelő” – idézi a Speedweek a szakembert.

Räikkönen reméli, hogy a csapat tanul a hibából. „Okulni kell ebből és legközelebb jobban csinálni. Sajnálatos, hogy így alakult, mert az autó egész jól ment, a tempó is megfelelő volt, de mit lehet tenni? Egyik pillanatban még elegendő volt a köridőm, 30 másodperc múlva már nem. Majd meglátjuk mit tudunk kihozni a versenyből, de az biztos, hogy nem lesz egyszerű dolgunk.”

További tartalmak