Musorujsag
Élő Eredmények

Három duplázás az evezős ob zárónapján

MTI
A szolnoki Tisza Evezős Egylet, a Vác Városi Evezős Club és a Külker Evezős Klub Óbuda is két-két aranyérmet nyert az evezősök szegedi országos bajnokságának vasárnapi zárónapján.

A szolnokiak ezúttal férfi könnyűsúlyú kormányos nélküli kettesben diadalmaskodtak Furkó Kálmán és Novák Edvin duója révén, majd a regatta zárószámában, férfi nyolcasban is övék lett az elsőség. Utóbbi egységet Novák és Furkó mellett Szigeti György, Krpesics Péter, Vallyon Bence, Szabó Márton, Juhász Adrián, Simon Béla és a kormányos, Kolláth Vanda alkotta.

A váciak két férfi számban, könnyűsúlyú kétpárban (Csiszár Péter, Galambos Péter) és négypárban (Kovács Kornél, Ács Kristóf, Bácskai Máté, Varga Tamás) bizonyultak a legjobbnak.

A Külker hajójának tagjai a női négypár és nyolcas döntője után állhattak a dobogó legmagasabb fokára. Előbbi kvartettet Gadányi Zoltána, Bálint Beatrix, Zsombor Zita és Preil Vivien alkotta, míg utóbbi csapatnak Zsombor, Gadányi és Bálint mellett Kiffer Dorina, Szócska Réka, Bárczi Fruzsina, Benda Orsolya, Bácskai Dominika és Preil Nikolett kormányos volt a tagja.

A nők könnyűsúlyú kétpárevezős számát a Danubius Nemzeti Hajós Egylet duója, Polivka Dóra és Krémer Eszter nyerte. Mindketten harmadik aranyérmüket gyűjtötték be a viadalon.

A 117. ob csütörtökön kezdődött a Maty-éri pályán. A regatta négy napja alatt 29 klub csaknem ezer versenyzője szállt vízre a legifjabbtól a masters korosztályig.

További tartalmak