Musorujsag
Élő Eredmények

Rosberg: Eddig sem számolgattam a pontokat

Sky Sports
Nico Rosberg elismerte, kissé csalódott, amiért a Magyar Nagydíj után a szezon során először Lewis Hamilton mögé került a bajnoki tabellán, ugyanakkor kiemelte, a küzdelem még korántsem ért véget, hozzáállását pedig fogja megváltoztatni az elsőség elvesztése miatt.
Nico Rosberg (Fotó: Batchelor / XPB Images) Nico Rosberg (Fotó: Batchelor / XPB Images)

Néhány hete volt csupán, mégis „távoli emléknek” tűnik csupán az idény azon szakasza, melyben Rosberg magabiztosan, 43 ponttal vezette a pontversenyt, Hamilton ugyanis Monaco óta nemcsak lecsökkentette hátrányát, hanem Magyarországon át is vette a vezetést (előnye jelenleg 6 világbajnoki egység) miután megszerezte idei ötödik győzelmét.

„Mindent beleadtam a versenyen, szuper volt a tempóm, nagyon gyors voltam és folyamatosan nyomás alatt tudtam tartani Lewist” – kezdte értékelését a pozitívumok felsorolásával egy, a Magyar Nagydíjat összegző videóban. „Időnként úgy tűnt, küszködik egy kicsit, szóval mindent megtettem, hogy nyomást gyakoroljak rá, hátha elkoptatja a gumiabroncsokat, vagy hibát vét a verseny végén. És hibázott is. Közelebb kerültem hozzá, de annyira nem, hogy előzni tudjak” – tette hozzá.

A Magyar Nagydíj rajtja (Fotó: Charniaux / XPB Images) A Magyar Nagydíj rajtja (Fotó: Charniaux / XPB Images)

„De ez van… most ilyen eredményt értem el, és ezt el is fogadom. Ezzel most elveszítettem a vezető pozíciót a pontversenyben, de ez nem jelent komoly különbséget, hiszen nem számolgatom a pontokat és még mindig hosszú út áll előttünk. Ezt az egészet most magam mögött kell hagynom, és csak a hétvége pozitívumaira kell összpontosítanom” – folytatta.

Azt egyébként a futam utáni sajtótájékoztatón is igyekezett kiemelni, hogy ugyanolyan lelkesedéssel küzd majd a címvédő ellen, mint a szezon eddigi szakaszában. „Közel vagyunk. Eddig ez a szezon nagyon jól alakult. Remek csatát vívunk Lewisszal, és én már korábban is azt mondtam, nem foglalkozom a pontokkal, mert hosszú még az év. Még bármi megtörténhet, szóval csak arra összpontosítok, hogy versenyeket nyerjek. Most is ezt akartam, de sajnos ezúttal nem jött ki a lépés. Most már csak Hockenheimre fókuszálok. Várom a hazai versenyem” – jelezte.

Rosberg egyébként ismét kiemelte, a futamgyőzelmet már akkor elveszítette, amikor Hamilton lehagyta őt az első kanyarban. „A rajtom egészen jó volt, de az első kanyar előtt Lewis volt belül és mélyebben fékezett, Daniel (Ricciardo) pedig ott volt a külső íven, így beszorultam közéjük. Ezért veszítettem el a pozíciót és ezzel valójában magát a győzelmet is. Az első kanyar után még harmadik voltam, Danieltől még visszaszereztem a pozíciót, de Lewis már ott volt előtte. Ott veszítettem el a győzelmet, és ez eléggé csalódást kelőt volt” – ismerte el végül.

Nico Rosberg (Fotó: Charniaux / XPB Images) Nico Rosberg (Fotó: Charniaux / XPB Images)

További tartalmak