Musorujsag
Élő Eredmények

Szerda este Schumacherért fociznak Vettelék

Nazionale di Piloti, champions-for-charity.de
Bár a Német Nagydíj programja csak a csütörtöki médianappal kezdődik, a németek már szerdán hangolnak a futamukra. Este a Sebastian Vettel által vezetett versenyzőválogatott helyi sztársportolókkal csap össze Michael Schumacher előtt tisztelegve!
Michael Schumacher és Sebastian Vettel éveken át csapattársak voltak a zöld gyepen (Fotó: xbpimages.com) Michael Schumacher és Sebastian Vettel éveken át csapattársak voltak a zöld gyepen (Fotó: xbpimages.com)

Jótékonysági futballmeccs vezeti föl a F1-es hockenheimi hétvégét. A 19 órakor kezdődő mérkőzést Michael Schumacher tiszteletére rendezik meg a mainzi futballarénában, bevételéből pedig a sztárok válogatottját irányító kosaras, Dirk Nowitzkihez köthető BadKIDball, valamint egy fej- és agyi sérüléseket szenvedő betegeket segítő alapítványt támogatnak.

A versenyzőválogatott, a Nazionale di Piloti kapitánya ezúttal Schumacher barátja, Sebastian Vettel lesz, gárdájában pedig most először lép pályára a hétszeres világbajnok Forma–4-ben versenyző fia, Mick Schumacher. Veretes névsor fut majd ki a zöld gyepre. Az F1-es Mika Häkkinen, David Coulthard, Timo Glock, Nico Rosberg, Felipe Massa, Nico Hülkenberg, Carlos Sainz, Pascal Wehrlein mellett Christian Vietoris, Maximilian Götz és Timo Scheider a DTM-es különítményt alkotja majd. A Ferrari utánpótlás-akadémiájáról Charles Leclerc, Antonio Fuoco és Giuliano Alesi is ott lesz, akárcsak a programot irányító Massimo Rivola, míg a GP2-ből Pierre Gasly, Antonio Giovinazzi és Raffaele Marciello teszi tiszteletét.

A Nazionale di Piloti állandó tagjaként stoplist húz Matteo Munari kapus, Ivan Capelli és Kristian Ghedina. De a mezőny több futballistával is kiegészül: Miroslav Klose mellett Arne Friedrich és Charliy Korbel is a versenyzőket erősíti. A helyszínen Stefano Domenicali is ott lesz.

A közönség rajtuk kívül többek között láthatja még labdába rúgni a szintén futballista Lukas Podolskit, Gerald Asamoah-t, Paulo Sergiót, Sven Hannawald egykori síugrót, Stefan Kretzschmar kézilabdázót vagy éppen Lars Riedel diszkoszvetőt.

További tartalmak