Musorujsag
Élő Eredmények

15 gólt hozott a Schumacher tiszteletére rendezett gálameccs – Mick is betalált!

Sport1.de
Több mint egy tucat gólt és sok-sok vicces jelenetet hozott a Michael Schumacher tiszteletére szerdán megrendezett jótékonysági labdarúgó-mérkőzés, melyen a versenyzők válogatottja alulmarad, de a hétszeres bajnok fia a hálóba talált.
Jótékonysági focimeccs Mainzban Michael Schumacher tiszteletére (Fotó: xpbimages.com) Jótékonysági focimeccs Mainzban Michael Schumacher tiszteletére (Fotó: xpbimages.com)

„Harcolj tovább, Michael” – állt a felirat a két csapat előtt kifeszített molinón a mosolygó Michael Schumacher fényképe mellett. Az egyik lelátón egy óriási Ferrari-címer, a nézők előtt további Schumacher-transzparensek. Minden azt hirdette, ez az este a hétszeres Forma–1-es világbajnokról szól.

Nagyjából 25 ezer néző gyűlt össze szerdán a mainzi futballstadion lelátóján, hogy együtt szórakozzák végig a Dirk Nowitzki vezette sztárcsapat és a Sebastian Vettel kapitánysága alatt kifutó Nazionale Piloti jótékonysági mérkőzését, melyet a kosaras sztár Schumacher menedzserével, Sabine Kehmmel szerveztek meg előbbi sportoló gyerekeket segítő alapítványa, valamint egy feji és agyi sérültekkel foglalkozó szervezet megsegítésére.

A mérkőzés stílszerűen Nowitzki pár méterről bekotort góljával kezdődött, majd még stílszerűbben Michael Schumacher fiának, Micknek a találatával ért véget. Amikor a versenyzők válogatottjában először szereplő Forma–4-es versenyző elhúzott a jobbszélen s a kapuba emelt, már a 15. (!) gólt jegyezték fel. A vége 9-6 lett a sztároknak, de itt még a vesztes csapat sem szomorkodott.

Betalált még többek között Sebastian Vettel, Charles Leclerc, Stefan Kretzschmar kézilabdázó, Lukas Podolski világbajnok válogatott labdarúgó pedig ollózós góllal idézett elő tapsvihart. A bravúros mozdulattal egyszer az óriás Nowitzki is próbálkozó, hatalmas esés lett a vége… Később az olasz válogatott az Európa-bajnokság németek elleni nyolcaddöntőn becserélt Zaza emlékezetes topogós tizenegyesét is lemásolta – teljesen élethűen, ugyanis a kopasz labdarúgóhoz hasonlóan csúnyán a kapu fölé emelt.

Dirk Nowitzki és Sebastian Vettel (Fotó: xpbimages.com) Dirk Nowitzki és Sebastian Vettel (Fotó: xpbimages.com)

Apropó, kapu. Az egyiket a meccs elején Gerald Asamoah, a német válogatott korábbi csatára (!) őrizte, míg a másikban feltűnt a világ alighanem egyetlen hétköznapi szemüvegében védő hálóőre, Stefano Domenicali, akinek bizony voltak jó megmozdulásai. Akárcsak Mika Häkkinennek, aki védői erényeit csillogtatta meg saját tizenhatosán belül, miközben amikor az ellenfelén tűnt fel, még 5 méterről is képes volt mellélőni a ziccert. Volt csapattársa, David Coulthard a meccs után sajátos kezdeményezésével tűnt ki cselei helyett: naná, hogy a mezőny egyetlen női tagjától kért mezcserét – és sikerrel is járt…

Mindkét fél csak mosolygott rajta, ahogy mindenki más is – mert ez az este a vidámságról is szólt. Ahogy Sabine Kehm, Schumacher menedzsere elmondta: „Michael, mint tudják, mindig is kezdeményezője és központi figurája volt a jótékonysági futballmérkőzéseknek. Mindig nagyon szeretett focizni, főleg ha valami jót is tehetett ezzel. Ezúttal ezt szerettük volna továbbvinni minden egyes játékossal, aki eljött, és csak köszönetet tudok mondani Dirknek is.”

„Számunkra ez egy kiváló alkalom arra, hogy továbbvigyük Michael örökségét, emellett pedig megköszönjük az embereknek, hogy még mindig támogatják a családot. Csodálatosnak találom, hogy ilyen sokan eljöttek, és remélem, hogy mindenki jól szórakozik az este folyamán” – nyilatkozta még a meccs előtt.

Nowitzki hozzátette: „Azért vagyunk itt, hogy szórakozzunk, hogy a szurkolóknak is mutassunk valamit. Közben Michaelre is gondolunk, és pozitív energiákat akarunk küldeni felé, hogy lássa, az emberek nem felejtették el őt.”

Mick Schumacher (Fotó: xpbimages.com) Mick Schumacher (Fotó: xpbimages.com)

Mick Schumacher előre szabadkozott, nem számíthatunk tőle klasszis megoldásokra – a meccs végén mégis szép gólt szerzett. „Nagyon élveztem a meccset. Ami gólomat illeti, megláttam a lehetőséget. Elsőre nem hittem volna, hogy bemegy, de aztán láttam, hogy mégis gól lesz” – fogalmazott, majd a versenyzésről is kérdezték. „Jelenleg egész jól megy. Nagyon élvezem. Meglátjuk, mit hoz a szezon további része. Hogy lesz-e esélyem a bajnokság megnyerésére, majd kiderül, de mindenképp jó esélyeket látok” – mondta a német F4-ben 46 pont hátránnyal második Mick.

A figyelem továbbra is a versenyzőkre irányul Németországban – ezúttal viszont a zöld gyep helyett már visszatérnek „otthonukba”, az aszfaltra. A Német Nagydíj hivatalos programja a csütörtöki sajtónappal veszi kezdetét.

KÉPGALÉRIA:

Array
(
    [replacement] => 
		
		

    [shortcode] => 
		
		

    [title] => Mick Schumacher tavaly is labdába rúgott a jótékonysági meccsen (Fotó: XPB)
    [image] => //cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/10/2016/07/XPB_829889_1200px-1024x682.jpg
    [alignment] => aligncenter
)

További tartalmak