Musorujsag
Élő Eredmények

Melegellenes megnyilvánulásaiért kell felelnie a Burnley játékosának

Melegellenes megnyilvánulásaiért kell felelnie a Burnley játékosának

MTI
Több mint négy évvel ezelőtti homofób Twitter-bejegyzései miatt büntetésre számíthat Andre Gray, az angol élvonalban újonc Burnley labdarúgója.

A 2012. január 9. és március 11. között publikált melegellenes bejegyzések szombaton bukkantak fel ismét a közösségi oldalon, amikor a Burnley-Liverpool (2-0) mérkőzésen Gray megszerezte első gólját a Premier League-ben. A játékos a találkozó után nyilvánosan bocsánatot kért korábbi megjegyzéseiért, melyekben többek közt azt írta, hogy a melegeknek „égniük és halniuk kell”.

„Négy évvel ezelőtt még teljesen más ember voltam, mint most. Az elmúlt időszakban sokat tapasztaltam. Számos dologért felelősséget kellett vállalnom, ezek hozzásegítettek, hogy érettebbé váljak” – közölte a huszonöt éves Gray. „Sok dolgot sajnálok azok közöl, amit a múltban tettem. Rájöttem, hogy elkövettem néhány nagy hibát, mint például ezek a bejegyzések, de szeretném hangsúlyozni, hogy azóta hihetetlenül keményen dolgoztam az életem teljes átalakításáért.”

A Burnley vezetőedzője, Sean Dyche kedden elmondta, hogy játékosa hosszú utat tett meg az elmúlt években, a bocsánatkérését pedig hitelesnek tartja. Gray az előző idényben gólkirály volt a másodosztályban, ezzel oroszlánrészt vállalt a Burnley feljutásában.

Az angol szövetség (FA) legkésőbb jövő szerdán hozza nyilvánosságra a csatár büntetését.

Borítókép: Andre Gray állítja, érettebb ember lett, mint amilyen négy éve volt. - Fotó: Reuters

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Gyűlöljetek! Kérem!
Zlatan Ibrahimovic újabb meghökkentő megnyilvánulással hívta fel magára a figyelmet. Ezúttal Instagram oldalára posztolta, hogy szüksége lenne új emberekre, akik utálják, mert a régiek már a rajongói lettek.
Külföldi futball
Sztárfocisták csinos lánytestvérei
Megszokhattuk már, hogy a világklasszis labdarúgóknak gyönyörű barátnőik vagy feleségeik vannak. Ezúttal azonban az is kiderül, hogy húgaik és nővéreik is kifejezetten csinosak.
Külföldi futball
Guardiola: Agüero fejezze be a bújócskát!
A Manchester City labdarúgócsapatának vezetőedzője, Pep Guardiola arra biztatja argentin csatárát, Sergio Agüerót, hogy "ne tűnjön el", amikor nem a csapatánál van a labda.
Külföldi futball