Musorujsag
Élő Eredmények

Összeáll a Federer-Nadal páros

Összeáll a Federer-Nadal páros

bbc.com
A sérüléssel bajlódó svájci Roger Federer és a hosszú kihagyás után a riói olimpián visszatérő spanyol Rafael Nadal párosban erősíti majd az európai színeket jövőre, a teniszezők számára először kiírt Rod Laver Kupán.

A golfban már régóta ismert Ryder Kupa mintájára kiírt tenisztornán Európa legjobbjai küzdenek majd meg az öreg kontinensen túli földrészek világválogatottjával 2017 szeptemberében Prágában. A svájci-spanyol szuperduó kilétén túl nem tudni, ki erősíti majd még a svéd legenda Björn Borg edzette európai csapatot, mint ahogy azt sem, a korábbi nagy ellenfél, az amerikai John McEnroe kikre számít majd az ellenfélnél.

A 17-szeres Grand Slam-győztes Federer hihetetlennek nevezte, hogy egy oldalon állhat majd a 14 GS-trófeát magáénak tudó Nadallal, és végre szoríthat majd egy-egy újabb nyerő ütéséért. Kettejük kapcsolatáról egyébként is kiemelendő, kizárólag a pályán riválisok, egyébként mindig is kölcsönös tisztelettel beszéltek egymásról és soha nem volt köztük ellentét.

A világranglistát pályafutása során 302 hétig – ebből 237 hétig folyamatosan – vezető svájci már a jövő évi Australien Openre készül. Sérülése miatt kihagyta a Roland Garrost, az olimpiát, és nem lesz ott  a US Openen sem. Vele szemben Nadal épp a Brazíliában tért vissza, ahol párosban aranyérmet nyert.

Borítókép: Egységben a teniszvilág krémje (fotó:EPA)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Babos a csúcson
Babos Tímea a várakozásoknak megfelelően a karriercsúcsot jelentő 33. helyen áll a női teniszezők legfrissebb világranglistáján.
Tenisz
Babos kiemelt lesz a US Openen
Babos Tímea kiemeltként lép pályára az amerikai nyílt teniszbajnokság hétfőn kezdődő főtáblás küzdelmeiben.
Sportok
Negyedik verte a harmadikat a bronzéremért
A negyedik helyen kiemelt Nisikori Kej három játszmában legyőzte Rafael Nadalt a Rio de Janeiró-i olimpia férfi tenisztornájának vasárnapi bronzmérkőzésén.
Sportok